Het zonnepark bij Herfte. Zonnepanelen wekken groene stroom op. De elektriciteit wordt met zonne-energie opgewekt (beeld ter illustratie).
Volledig scherm
PREMIUM
Het zonnepark bij Herfte. Zonnepanelen wekken groene stroom op. De elektriciteit wordt met zonne-energie opgewekt (beeld ter illustratie). © Frans Paalman

Rechter geeft initiatiefnemer gelijk: raad in Dalfsen moet beter uitleggen waarom het zonnepark niet toestaat

Het blokkeren van de plannen voor het zonnepark aan de Hooiweg is vorig jaar door de gemeenteraad onvoldoende onderbouwd, dat stelt de rechter. De omstreden plannen van TPSolar moeten daarom snel opnieuw worden behandeld in Dalfsen.

  1. Peuter wil niet eten, moeder smijt bord op tafel waardoor kind ernstig gewond raakt
    PREMIUM

    Peuter wil niet eten, moeder smijt bord op tafel waardoor kind ernstig gewond raakt

    Ze zouden een middagje naar de kinderboerderij, maar het werd een ritje ziekenhuis. Het zat allemaal niet zo mee. Het was regenachtig, en een 2-jarig meisje wilde haar boterhammetje met appelstroop niet eten, en oma in Dedemsvaart bemoeide zich er ook nog eens mee. De moeder van het kind kreeg na een periode van hoog opgekropte emoties een woedeuitbarsting, smeet met grote kracht een stevig bord op tafel dat het handje van de peuter raakte, met onder meer open botbreuken in haar vingertjes als gevolg.

Vechtdal