Volledig scherm
Het traditionele eieren gooien in Nieuwleusen op eerste paasdag. Archieffoto © FFU

Recordaantal deelnemers bij 25e NK Eiergooien in Nieuwleusen

Geholpen door de bijna zomerse temperaturen groeide de 25ste editie van het jaarlijkse NK Eiergooien in Nieuwleusen ook dit jaar uit tot een waar volksfeest.

Vele honderden bezoekers keken zondagmiddag op het voorplein van café Het Witte Peerd naar de pogingen om elkaar een ei toe te werpen en te vangen zonder dat het breekt.

Kampioenen

Vanwege het jubileum waren de zes beste koppels uit de geschiedenis uitgenodigd om het staande record van 55 meter te overtreffen. De lat lag hoog, want velen haalden de afstand van 56 meter niet. Marco Hilberink en Jack Mijnheer slaagden daar wel in, maar het toegeworpen ei spatte uiteen in de handen van laatstgenoemde, zodat het ei wel, maar het record niet gebroken werd. Het koppel mocht zich troosten met de winst van de reguliere editie, met 36.50 meter. 

Tweede bij de heren werden Tom Westerik en Stefan Groen (35.00 meter) en derde Berry Klinkenberg en Jarno Hendriks (34.90 meter). Bij de dames won het koppel Anna Snijder en Anne Carlijn Schuurman (22.10 meter) en bij de jeugd van 10 t/m 14 jaar waren Rink Beltman en Bas Runhart met afstand de beste (32.50 meter).

Recordaantal

Naast een enorme opkomst van het publiek deed een record aantal koppels mee aan het evenement: 88 bij de heren, 21 bij de dames en 26 bij de jeugd.

Vechtdal