Volledig scherm
Voor de trouwe bezoekers was er taart. © Anneke Ruitenberg

Recordaantal zwemmers voor openluchtbad Ommen

Dankzij een hete zomer heeft openluchtbad Olde Vechte in Ommen een recordaantal van ruim 25.000 bezoekers getrokken. Het definitieve aantal wordt vrijdag 14 september bekend, als het bad voor het laatst dit seizoen open is.

Om te vieren dat er zoveel zwemmers waren, werd met een groep van dertig vaste baantjestrekkers taart gegeten. Een van hen is deze zomer ruim negentig keer naar het zwembad aan de Zeesserweg geweest. Die populariteit had ook een keerzijde: vanwege de drukte werd er extra inzet gevraagd van de vrijwilligers. In augustus kregen zij noodgedwongen ondersteuning van een aantal betaalde krachten van Sport Service Hardenberg, meldt secretaris Anneke Ruitenberg namens het bestuur.  

Het aantal bezoekers is in de afgelopen jaren sterk gestegen. Ten opzichte van 2015, het eerste jaar waarin het bad zelfstandig draaide, is het aantal zelfs met zestig procent toegenomen. Het openluchtbad gaat vrijdag om 17.00 uur dicht. De vrijwilligers houden op zaterdag nog een barbecue om de zomerperiode samen af te sluiten. Ook al gaat het onderhoudswerk ook in de winter door; denk aan het snoeien en schoonmaken.

Vechtdal