Er waren veel jongeren bij recreatieplas De Oldemeijer in Hardenberg. Ze hielden niet allemaal afstand van elkaar.
Volledig scherm
Er waren veel jongeren bij recreatieplas De Oldemeijer in Hardenberg. Ze hielden niet allemaal afstand van elkaar. © Merle Heppenhuis

Recreatieplas De Oldemeijer bij Hardenberg afgesloten: ‘Het was te druk om afstand te bewaren’

Recreatieplas De Oldemeijer bij Hardenberg is donderdagmiddag afgesloten. Het was zo druk dat de anderhalvemeterregel niet meer nageleefd kon worden volgens de handhavers. Daarom mochten er geen nieuwe mensen bij. 

,,Het was druk en niet alle mensen hielden de anderhalve meter afstand in acht. Daarom is besloten het af te sluiten zodat er niet meer mensen bij konden komen”, stelt woordvoerder Carina van der Veen namens wethouder Alwin te Rietstap, die deze Hemelvaartsdag dienst had. 

Handhaving paraat

De gemeente wist vooraf dat het druk kon worden in het gebied. ,,Daarom hebben we het daar ook goed in de gaten gehouden en was er handhaving paraat, zodat we konden ingrijpen als dat nodig was.”

Quote

We willen mensen eerst op hun eigen verantwoor­de­lijk­heid wijzen en hen een waarschu­wing geven

Carina van der Veen, Woordvoerder gemeente Hardenberg

Rond half vier bleek dat nodig en werden toegangswegen naar het gebied afgesloten. Mensen die al ter plaatse waren, mochten wel blijven. 

Jongeren

Er is niet vooraf voor afsluiting van het gebied gekozen, omdat mensen dan naar andere plekken zouden gaan. ,,En dan heb je het niet meer goed in beeld.”

Er kwamen deze Hemelvaartsdag vooral veel jongeren naar de Oldemeijer, die vaak in grote groepen bij elkaar zaten zonder voldoende afstand van elkaar te houden. 

Mooi weer

Sommigen van hen kregen ook een waarschuwing, zoals Rick Hutten, Glen Buitenhuis en Stef van der Veen uit Beerzerveld. ,,Ze vonden dat we niet genoeg afstand van elkaar hadden, wat ik ook snap. Nu zitten we wel verder uit elkaar.”

Rick Hutten, Glen Buitenhuis en Stef van der Veen uit Beerzerveld zijn deze Hemelvaartsdag naar de Oldemeijer bij Hardenberg gekomen .
Volledig scherm
Rick Hutten, Glen Buitenhuis en Stef van der Veen uit Beerzerveld zijn deze Hemelvaartsdag naar de Oldemeijer bij Hardenberg gekomen . © Merle Heppenhuis

Ze wilden er op deze zonnige dag graag op uit. ,,We hebben al twee maanden thuisgezeten en willen nu ook wel graag weer wat doen. Vandaag is het mooi weer en dus kunnen we hier mooi met elkaar zitten.”

Waarschuwen

Volgens Van der Veen is het beleid van de gemeente om vooral te waarschuwen. ,,We willen mensen eerst op hun eigen verantwoordelijkheid wijzen en hen een waarschuwing geven.”

Vechtdal