In een recreatiewoning in Balkbrug werd begin maart een grote hoeveelheid drugs aangetroffen.
Volledig scherm
In een recreatiewoning in Balkbrug werd begin maart een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. © ANP XTRA

Recreatiewoning in Balkbrug gesloten na vondst drugs en wapens

Burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hardenberg heeft besloten een recreatiewoning in Balkbrug te sluiten. In de woning werden begin maart softdrugs, harddrugs, illegaal vuurwerk en een vuurwapen aangetroffen. 

De woning aan De Haar 4 R59 is voor drie maanden gesloten. Burgemeester Jan Willem Wiggers van Hardenberg neemt dat besluit op advies van de politie. 

In het kader van een strafrechtelijk onderzoek vond de politie begin maart in de recreatiewoning meer dan een gebruikershoeveelheid softdrugs en harddrugs. Ook trof de politie een vuurwapen en illegaal vuurwerk aan.

Niet eerste keer 

Het is niet de eerste keer dat er drugs worden aangetroffen in deze woning. In 2017 werd in dezelfde recreatiewoning al een hennepkwekerij aangetroffen.

Burgemeester Jan Willem Wiggers sluit de woning voor de veiligheid van omwonenden. ,,Drugshandel en drugsgebruik vormen een groot probleem in onze samenleving. Wanneer in een woning dergelijke hoeveelheden drugs en een vuurwapen worden aangetroffen, vrezen omwonenden voor hun eigen veiligheid. Dat vind ik zeer begrijpelijk.”

,,Onze inwoners en nietsvermoedende recreanten mogen niet geconfronteerd worden met drugsmisbruik en alle criminele activiteiten die daarbij horen. Om onze inwoners en recreanten te beschermen sluit ik deze recreatiewoning”, stelt hij in een persverklaring. 

Vechtdal