Tussen de A28 en Nieuwleusen worden nieuwe windmolens geplaatst. In de nacht van donderdag op vrijdag was het transport van enkele wieken. Hier staat er een opgesteld aan de Ebbenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Tussen de A28 en Nieuwleusen worden nieuwe windmolens geplaatst. In de nacht van donderdag op vrijdag was het transport van enkele wieken. Hier staat er een opgesteld aan de Ebbenweg. © Alex Mulder

Reusachtige onderdelen van windturbines komen in het holst van de nacht aan in Nieuwleusen

De bouw van de twee nieuwe windturbines van Nieuwleusen Synergie kan binnenkort echt beginnen. De eerste drie staalsecties en de rotorbladen voor de eerste windmolen werden in de nacht van donderdag op vrijdag naar de bouwplaats aan de Meentjesweg getransporteerd. Eenzelfde spectaculair transport vindt komende week opnieuw plaats, waarna de turbines naar verwachting voor de zomer worden opgeleverd.

 1. Bor Bennink (17) uit Lemelerveld in finale Op Weg Naar Het Lagerhuis: ‘Het is toch voor een groot deel improviseren’
  PREMIUM

  Bor Bennink (17) uit Lemeler­veld in finale Op Weg Naar Het Lagerhuis: ‘Het is toch voor een groot deel improvise­ren’

  Van de debatclub op het Carmel College Salland in Raalte naar de finale van Op Weg Naar Het Lagerhuis bij BNNVara. Bor Bennink (17) uit Lemelerveld is in één maand tijd door de voorronde en halve finale gekomen. De finale wordt op 9 mei vanaf 22.05 uur uitgezonden op NPO2. We leggen debater Bor (die vlak voor zijn eindexamen vwo zit) een aantal stevige stellingen voor.
 1. Vrijwilligers helpen boer Stan met opruimen zwerfafval
  Play

  Vrijwilli­gers helpen boer Stan met opruimen zwerfafval

 2. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

Vechtdal