Volledig scherm
PREMIUM
Hans Rooth gaat zijn winkelwagengebied uitbreiden met Baalderveld. © Frank Uijlenbroek

Rijdende Winkel van Rooth brengt dagelijks brood voortaan ook in Baalder

Of-ie echt een reddende engel is, zal ondernemer Han Rooth zelf niet claimen. Maar dat-ie vanaf dinsdag voortaan met het dagelijks brood naar de supermarktloze wijk Baalder in Hardenberg komt, staat vast. En daar zitten ze om hem te springen.

,,Er wonen zo'n 1300 mensen in de wijk", zegt Kees Slingerland, die zitting had in de samengestelde werkgroep. Die werkte aan de doorstart van de supermarkt in de wijk die begin 2017 de deuren sloot. Wijkbewoners zaten sindsdien verlegen om een winkel dichtbij. ,,Hoewel uit een onderzoek bleek dat een buurtsuper wel haalbaar moest zijn in Baalder, lijkt dat proces er een van de lange adem te worden. Daarom zijn we in gesprek gegaan met Han Rooth van de Rijdende Winkels uit Dedemsvaart."

  1. Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’
    PREMIUM

    Afvalver­wer­ker in Balkbrug roept om bewustwor­ding na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

    Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Vechtdal