Rottweilers van buurman bijten keer op keer de schapen van Bert (86) in Dedemsvaart dood: ‘Doe wat!’

VideoBert Stekelenburg (86) is het zat dat de twee rottweilers van buurman Henk Brand het steevast op zijn schapen gemunt hebben. Na vier bezoekjes aan zijn terrein in Dedemsvaart en elf dodelijke slachtoffers was het onlangs weer raak en legden twee wollige viervoeters het loodje. ,,Een afschuwelijk schouwspel.” De buurman: ,,Natuurlijk gedrag.”

19 reacties

 • A Nijland

  7 dagen geleden
  Er zijn hier drie dingen die ik niet begrijp 1 waarom de schapeneigenaar zoveel toelaat alvorens hier iets aan te doen. 2 de hondeneigenaar die bijtgevaarlijke honden heeft (het ras doet er niet toe, dat is een kwestie van opvoeden) en deze los laat lopen. en 3 de gemeente Hardenberg en de Politie, wat een non initiatief zeg, ach het gaat ons niet echt aan, oh het is al vijf uur, tot morgen, fijne avond.
 • Roelie v.d.Meulen

  1 week geleden
  Erg voor beide eigenaren .Twee honden trekken samen een valt aan en de ander doet mee. Zou een soort kooi moeten maken die helemaal overdekt is maar ja overdag in de weide kan het ook, dit zijn schapen die verdedigen zich niet . De volgende keer is het wel een kind . Ik heb 60 jaar honden gehad maar de verantwoording deze honden te houden zou ik niet aangaan. Ze kunnen alles aanvallen. dat beweegt. Dit maakt mij bang. Ik zou het risico niet willen lopen
 • Bob Buisman

  1 week geleden
  Is dhr Brand wel helemaal goed bij zijn hoofd vraag ik mij af??
 • G. Schouten

  1 week geleden
  Het moet verboden worden Rottweilers en al die andere vechthonden als pitbulls te fokken. Wie wil nu deze agressieve soorten als huisdier houden. Men kan en hoeft mij dit niet uit te leggen. Dan moet men toch ergens in zijn karakter weinig sociale gevoelens bezitten.
 • G Koers

  1 week geleden
  Wat een ongelooflijke kortzichtige

Vechtdal