Het AZC is afgezet na een melding van een steekpartij
Volledig scherm
Het AZC is afgezet na een melding van een steekpartij © Harm Meter

Ruzie mondt uit in steekpartij op AZC Hardenberg: vluchtende verdachte opgepakt

UpdateIn het asielzoekerscentrum (AZC) in Hardenberg is vanmiddag een bewoner bij een steekpartij licht gewond geraakt. De verdachte ging er eerst vandoor, maar werd enkele uren later op het azc-terrein aangehouden. 

Het incident had rond 14 uur plaats. Bij een ruzie tussen twee mannen, trok een daarvan een mes en sloeg toe.  Vervolgens ging hij er vandoor. 

Een ooggetuige zag daarna zes politieauto's arriveren, waaronder ook een busje met politiehonden, en twee ambulances. Het slachtoffer van het steekincident raakte licht gewond en kon ter plekke door ambulancepersoneel worden verzorgd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Wel vertrok er een ambulance met een andere bewoner die op hetzelfde moment onwel was geworden. Dat zegt woordvoerster van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers), Alet Bouwmeester. Dit incident had volgens haar niets met de ruzie tussen beide personen te maken.

Opsporen

De verdachte werd enkele uren na de steekpartij opgespoord en aangehouden. Gedurende de jacht sloot de politie de hoofdingang af: niemand werd er in of uit gelaten. Over de oorzaak van de ruzie en de achtergrond van de betrokkenen wil de politie niets zeggen.

De COA-woordvoerster verwijst voor alle informatie naar de politie. ,,Het is nu verder rustig in het azc. Er waren ook geen andere mensen bij het incident betrokken.’’ Ze weet niet of ook CAO-medewerkers of beveiligers van het terrein zijn gevraagd om de verdachte te zoeken. ,,Als ons dat door de politie wordt gevraagd, doen we dat uiteraard’’, aldus Bouwmeester.

  1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
    PREMIUM

    Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

    Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.

Vechtdal