De triage-tent bij 't Vlierhuis in Ommen
Volledig scherm
De triage-tent bij 't Vlierhuis in Ommen © Frank Uijlenbroek

Saxenburgh Ommen betreurt eerste twee coronaslachtoffers

De Saxenburgh Groep treurt om de eerste twee bewoners van haar woonzorgcentra die gestorven zijn aan de gevolgen van het coronavirus.  

De twee overleden afgelopen weekend in de speciale corona-afdeling, die is ingericht in Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen. Over de leeftijd, woonplaats, noch het geslacht van de slachtoffers doet de Saxenburgh in verband met de privacy geen mededelingen. Maar in een verklaring op de website laat manager ouderenzorg Rita Hunse weten dat het overlijden er flink inhakt. 

Extra moeilijk

,,Het is altijd verdrietig om afscheid te moeten nemen van iemand die gaat sterven, zowel voor naasten als medewerkers. De omstandigheden waaronder dat in deze coronatijd noodgedwongen moet plaatsvinden maakt het extra moeilijk, voor iedereen.” 

Voldoende plek

Op de speciale corona-afdeling in Ommen is plek voor in totaal zes bewoners. Volgens een medewerkster van de afdeling communicatie is dat ‘voorlopig voldoende’. De Saxenburgh Groep heeft dertien zorgcentra in het Vechtdal en Coevorden. 

 1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.
 2. Zebrapaden Ommen ‘schijnveilig’: omwonenden willen meer maatregelen
  video

  Zebrapaden Ommen ‘schijnvei­lig’: omwonenden willen meer maatrege­len

  Na een dodelijk ongeval in december op een zebrapad in de Julianastraat, was het afgelopen week weer raak op dezelfde ontsluitingsroute voor het centrum van Ommen. Een paar honderd meter verder, op het zebrapad in de Schurinkstraat bij de Lidl, raakte donderdagochtend een vrouw gewond bij het oversteken. Volgens omwonenden wordt op de vorig jaar heringerichte weg nog altijd veel te hard gereden en moet de maximum snelheid omlaag naar 30 km per uur.

Vechtdal