Het Schoenmakershuisje op archiefbeeld, met hier schoenmaker Ep Breukelman voor de deur die in 1970 overleed. De antieke woning is afgebroken. Van herbouw is nu definitief afgezien.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Schoenmakershuisje op archiefbeeld, met hier schoenmaker Ep Breukelman voor de deur die in 1970 overleed. De antieke woning is afgebroken. Van herbouw is nu definitief afgezien. © Collectie Historische Vereniging Hardenberg e.o. / Mijn Stad Mijn Dorp

Schoenmakershuisje keert niet terug in Hardenbergs straatbeeld: ‘Weer een stuk cultureel erfgoed verdwenen’

Hardenberger Jan Wendt (68) is zwaar teleurgesteld nu het dagelijks bestuur van Hardenberg heeft besloten dat het antieke Schoenmakershuisje niet terugkeert. Wendt vindt het onbehoorlijk bestuur. „Weer is een stuk cultureel erfgoed uit Hardenberg verdwenen.”

  1. Raad Hardenberg stemt twee keer in met woningbouw op terrein Bokkepruik: beuken blijven toch staan
    PREMIUM

    Raad Hardenberg stemt twee keer in met woningbouw op terrein Bokkepruik: beuken blijven toch staan

    Alle drie beuken op de perceelgrens tussen het leegstaande restaurant de Bokkepruik en de bungalow aan de Hessenweg 5 in Hardenberg blijven gespaard. Dat is het resultaat van ingelast overleg tussen de buurman, de gemeente en de projectontwikkelaar Saxum & Firmum die hier vijf huizen en dertig appartementen wil bouwen. Dat was voor de bijna voltallige gemeenteraad reden om in te stemmen met dit plan.

Vechtdal