Schuurbrand in Dalfsen, paarden uit naastgelegen stal in veiligheid

Video en UpdateDe schade van de uitslaande schuurbrand, gisteravond aan de Welsummerweg in het buitengebied van Dalfsen, blijft beperkt tot materiële. De drie paarden, die in de aangrenzende stal stonden, zijn direct bij buren in veiligheid gebracht.

Vrijdagavond tegen 21.30 uur ontstond brand in een kapschuur op het erf van een woonboerderij aan de Welsummerweg. Toen de brandweer arriveerde was de brand volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland zo uitslaand, dat de brandweer inzette op behoud van de naastgelegen stal en de woonboerderij. De opgeroepen korpsen uit Dalfsen, Ommen, Nieuwleusen en Hasselt wisten overslaan van het vuur te voorkomen.

In veiligheid gebracht

De drie paarden, die in de stal naast de brandende kapschuur stonden, zijn direct bij buren aan de Welsummerweg in veiligheid gebracht. De bewoners konden de nacht van vrijdag op zaterdag in hun eigen huis doorbrengen.

Asbest

Er is geen asbest vrijgekomen, verzekert de eigenaar, die vandaag voorzichtig de eerste sloopwerkzaamheden uitvoert. ,,In 1992 is die schuur gebouwd met asbestvrije platen.’’ De eigenaar denkt dat de brand in de werktuigenschuur, waar hij wat materialen en gereedschappen had liggen, is veroorzaakt door kortsluiting.

Volledig scherm
De kapschuur aan de Welsummerweg in Dalfsen, die vrijdagavond in vlammen opging. De drie paarden, die in de naastgelegen stal (rechts vooraan) stonden, zijn bij buren in veiligheid gebracht. © Harm Meter
  1. Harm (81) uit Dedemsvaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst
    PREMIUM
    video, poll & quiz

    Harm (81) uit Dedems­vaart vindt het Wilhelmus maar niets en schreef een nieuwe tekst

    ‘Wilhelmus van Nassouwe ben ik, van Duitsen bloed,’ wordt als het aan Harm Leffers uit Dedemsvaart ligt in het vervolg ‘Wie 't rood wit blauw wil hijsen, heeft 't paspoort van ons land’. En het volgens hem maar wat vage ‘ben ik, vrij, onverveerd’ en de ongepaste ode aan 'den Koning van Hispanje’ kunnen ook wel uit het volkslied geschrapt worden. ,,Tijd voor verandering.”

Vechtdal