Grindwasserij Slaat in Sibculo.
Volledig scherm
PREMIUM
Grindwasserij Slaat in Sibculo. © Frank Uijlenbroek

Slecht nieuws voor grindwasserij Sibculo: vergunning blijft uit

De rechtbank in Zwolle heeft de eis van AJ Slaat Zand en Grind BV afgewezen om de provincie opnieuw te laten kijken naar het verlenen van een vergunning. Het provinciebestuur weigerde die vergunning uit bescherming van natuurgebied Engbertsdijksvenen.

 1. Vijf maanden uit ‘gaswoningen’ in Dalfsen, woonstichting: ‘Nog geen permanente oplossing’
  PREMIUM
  UPDATE

  Vijf maanden uit ‘gaswonin­gen’ in Dalfsen, woonstich­ting: ‘Nog geen permanente oplossing’

  Bijna een halfjaar duren de problemen met het kankerverwekkende gas formaldehyde in huurwoningen van woonstichting Vechthorst in Dalfsen. De gemeenteraad stelt dat de gezondheidsrisico’s onvoldoende in beeld zijn en roept de verhuurder op om het totale woningbestand – 2500 huizen – te controleren. Vechthorst geeft aan alles in het werk te stellen, maar: ,,Er is nog geen permanente oplossing.”
 1. Landschap Overijssel vervangt aftakelende beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat
  PREMIUM
  met video
  2

  Landschap Overijssel vervangt aftakelen­de beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat

  Landschap Overijssel voert in februari herstelwerkzaamheden uit op landgoed De Horte bij Wijthmen. Langs de ‘slingervijver’ worden zo’n twintig aftakelende beuken geveld en vervangen door jonge bomen. In het aanpalende rabattenbos worden enkele tientallen bomen gekapt, waardoor de overige bomen meer leefruimte krijgen. Eind dit jaar wordt een nieuwe ‘driepuntsbrug’ over de meanderende waterloop aangelegd en er wordt een verdwenen duiventil in ere hersteld.