Volledig scherm
Bij een brand aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen kwam een man van 22 om het leven. Zijn broertje (16) wordt verdacht van brandstichting. © Alex Mulder

Sms-bom over dodelijke brand Nieuwleusen levert politie 4 tips op

De politie heeft vier nieuwe tips ontvangen over de brandstichting in Nieuwleusen waarbij de 22-jarige Cézary om het leven kwam. Die tips kwamen binnen naar aanleiding van de sms-bom die de politie naar 1900 mensen stuurde die op de dag van de brand in Nieuwleusen waren. 

De politie bestudeert op dit moment de vier nieuwe tips. ,,We zijn die nieuwe tips aan het uitzoeken”, stelt woordvoerder Simen Klok. ,,Over de inhoud van de tips kunnen wij niets zeggen.” Bij de sms-bom stuurde de politie per ongeluk een link naar een pornosite in plaats van de link naar het politiebericht. 

Voorarrest

Naar aanleiding van een eerdere getuigenoproep ontving de politie al zeven tips. Het 16-jarige broertje van de overleden Cézary zit vast op verdenking van brandstichting. Zijn voorarrest werd met twee weken verlengd. Hij was op het moment van de brand op 14 juli niet aanwezig in huis, terwijl zijn ouders dachten dat hij thuis was. 

Na een aantal uren kwam hij bij het huis aan de Zwartewaterland aanlopen. Al vanaf de dag van de brand werd hij verhoord door de politie. 

Vechtdal