Beeld van de Sportverkiezing Ommen uit 2016.
Volledig scherm
Beeld van de Sportverkiezing Ommen uit 2016. © Archief/Frank Uijlenbroek

Sportverkiezing Ommen van start: inwoners kunnen sporters nomineren

Ommen gaat ook dit jaar weer op zoek naar de sportman, sportvrouw, het sporttalent en de sportploeg van de gemeente. Voor de sportverkiezing kunnen inwoners van Ommen sinds deze week sporters nomineren.

 1. Hardenberg moet boeren betrekken bij aanpak fietspaden: ‘Geen fietsstraten op landbouwroutes’
  PREMIUM

  Hardenberg moet boeren betrekken bij aanpak fietspaden: ‘Geen fietsstra­ten op landbouw­rou­tes’

  Boeren moeten alsnog mee kunnen praten over de uitwerking van het plan voor betere fietsroutes in de gemeente Hardenberg. Als ‘onoverkomelijke verschillen van inzicht’ ontstaan met vertegenwoordigers van hun brancheorganisaties Cumela en LTO Vechtdal over de positie van het landbouwverkeer, moet de gemeenteraad daarover eerst geïnformeerd worden voordat de uitvoering mag beginnen.
 2. Verkeerslicht staat al 33 seconden op rood en toch rijdt drukke ondernemer in Zwolle door: gevolgen groot voor motorrijder
  PREMIUM
  15

  Verkeers­licht staat al 33 seconden op rood en toch rijdt drukke ondernemer in Zwolle door: gevolgen groot voor motorrij­der

  „Een totale blackout.” Zo omschrijft een ondernemer uit buurtschap Vinkenbuurt bij Ommen het moment dat hij met zijn bestelbus in Zwolle door rood rijdt en hard in botsing komt met een motorrijder, die zwaargewond raakt. Bij de rechtszaak blijkt dat het verkeerslicht al 33 seconden op rood heeft gestaan toen het ongeluk gebeurde. „Ik had een erg drukke werkdag. Opeens zag ik een motorhelm voor mijn busje”, vertelt H.B. donderdag.
 3. Ommen geeft groen licht voor informatiecentrum Ommerschans: buren akkoord
  PREMIUM

  Ommen geeft groen licht voor informatie­cen­trum Ommer­schans: buren akkoord

  Nu ook met de buren goede afspraken zijn gemaakt, geeft de gemeente Ommen groen licht voor een bezoekerscentrum over de Ommerschans. In de raadscommissie van begin november spraken omwonenden nog hun zorgen uit over de plannen voor een informatiepunt over de Ommerschans, die werd opgeworpen als verdedigingswerk en de eeuwen daarna dienst deed als bedelaarskolonie, gevangenis en nu psychiatrisch centrum.

Vechtdal