Burgemeester Maarten Offinga van Hardenberg is de toenemende overlast van een groep asielzoekers in zijn gemeente zat. ,,Wij moeten er zijn voor mensen die hun land zijn ontvlucht omdat het daar niet veilig is. Maar asielzoekers die overlast veroorzaken, zich misdragen en crimineel gedrag vertonen zijn wat mij betreft niet welkom in Hardenberg.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Maarten Offinga van Hardenberg is de toenemende overlast van een groep asielzoekers in zijn gemeente zat. ,,Wij moeten er zijn voor mensen die hun land zijn ontvlucht omdat het daar niet veilig is. Maar asielzoekers die overlast veroorzaken, zich misdragen en crimineel gedrag vertonen zijn wat mij betreft niet welkom in Hardenberg.” © Pedro Sluiter Foto

Stelende, dronken en intimiderende asielzoekers drijven burgemeester Hardenberg tot wanhoop: ‘Dweilen met de kraan open’

Winkeldiefstallen, drugsgebruik, openbare dronkenschap en ongewenst gedrag naar jonge vrouwen. Burgemeester Maarten Offinga is de toenemende overlast die een groep asielzoekers uit het azc in de gemeente Hardenberg veroorzaakt zat. Hij bereidt gebiedsverboden voor en schroeft beveiliging op, maar roept de landelijke overheid op tot actie. ,,De grens is bereikt.”

53 reacties

 • John Verhoek

  2 maanden geleden
  Zet economische 'vluchtelingen' op een vliegtuig naar het land van herkomst. Dat kan niet zo moeilijk zijn. Worden zij in het geboorteland geweigerd, dan moet het mes in de geldstroom naar dat land. Niet goedschiks, dan kwaadschiks. De grens is bereikt. Politiek niet meer praten (wat dat wordt al genoeg gedaan), maar oplossen. Het land vraagt daarom. Laat Geert Wilders hier de leiding over nemen.
 • Humphrey Kudding

  2 maanden geleden
  Ik zou zeggen, en nu afgelopen gewoon flink de wapenstok er over heen. Die lui denken echt dat ze in ons land alles kunnen en mogen.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Minder dweilen... Meer politieke oorzaken wegnemen....
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Dit is het gevolg van Links knuffel beleid.
 • G. van Braak

  2 maanden geleden
  Als ik de reacties hier allemaal lees zal het een verschuiving van de politiek gaan worden bij de volgende verkiezingen, we hebben het ook bij de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen Maart, in het hokje met het magische rode potloodje is iedereen zijn verstand kwijt! Ach mijn ouders stemden ook altijd CDA hoor je dan, al meerdere malen gevraagd bij de locals waar de grote C van het CDA of CU voorstaan, gemakkelijke vraag toch alleen je krijgt hier nooit een antwoord op. Corrupt, Crimineel?