Vanwege de krapte op de woningmarkt kwam de 22-jarige Thirsa Harbers uit Dedemsvaart niet in aanmerking voor een huis en dus bouwde ze er zelf een.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanwege de krapte op de woningmarkt kwam de 22-jarige Thirsa Harbers uit Dedemsvaart niet in aanmerking voor een huis en dus bouwde ze er zelf een. © Privéfoto Thirsa Harbers

Thirsa (22) uit Dedemsvaart bouwt eigen tiny house, maar mag ’m nergens neerzetten: ‘Ik ben bang en gestrest’

De woningmarkt is oververhit. De 22-jarige Thirsa Harbers uit Dedemsvaart dacht een slimme oplossing te hebben: zij bouwde van haar spaargeld een eigen tiny house. Maar voorlopig blijft haar mini-woning in de bouwschuur staan. Een locatie vinden blijkt namelijk lastiger dan gedacht.

4 reacties

 • L.J.H. Jonkeren

  5 maanden geleden
  Een plan zou zijn om bij de gemeente te lobbyen voor een plek waar meer tiny houses neergezet mogen worden. Gezien de woningmarkt zou dit in meer gemeentes standaard moeten gebeuren. Iedereen die zich happy voelt in een tiny house is er een minder voor de reguliere woningmarkt en sociale huur. Dit lijkt me haalbaar. Ga in gesprek zou ik zeggen. Top initiatief van je trouwens. Ik hoop dat het lukt want het is schrikbarend hoe weinig woningen er beschikbaar zijn.
 • K Plop

  5 maanden geleden
  Sorry hoor maar je kijkt toch eerst naar de mogelijkheden. Dom
 • jacquelien van den van den brink

  5 maanden geleden
  Apeldoorn, zuidbroek.
 • Joost Van Zutphen

  5 maanden geleden
  Zou iemand echt zo dom zijn te denken dat je zomaar ergens een huis neer kunt zetten, terwijl veel mensen al decennia hopen en uitzien naar een bouwkavel. Zij denkt al die mensen die hopen op bouwkavels, hoe klein ook, te passeren omdat haar huis klein is? En dan over een jaar twee enorme vleugels er aan bouwen? Wat een onzinnig verhaal dit. Natuurlijk mag zij niet voordringen. Gewoon net als iedereen decennia wachten op een plek om je huis neer te zetten

Vechtdal