Jan Ardesch dompelt zich in fietskleding van Toerclub Dalfsen onder in het koudwaterbad in zijn achtertuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Ardesch dompelt zich in fietskleding van Toerclub Dalfsen onder in het koudwaterbad in zijn achtertuin. © Johan Bokma

‘Thuisduiken’ levert ALS Team Dalfsen recordbedrag op: zelfs meer dan reguliere nieuwjaarsduik

De alternatieve nieuwjaarsduik in Dalfsen bracht dit jaar een recordopbrengst op. De traditionele duik in de Vecht voor de strijd tegen de slopende ziekte ALS kon voor de tweede keer niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar de ‘Thuisduik’ werd een groot succes. De zesde en voorlopig laatste normale nieuwjaarsduik leverde in 2020 een nieuw record op van 7533 euro, vorig jaar bracht de eerste Thuisduik 4500 euro op. Dit jaar dus een nieuw record, met een opbrengst van welgeteld 8005,72 euro.

0 reacties

  1. Gerrit uit Dalfsen moet na ruim zes jaar de strijd tegen ALS staken: 'Hij had een geweldige vechtlust’
    PREMIUM

    Gerrit uit Dalfsen moet na ruim zes jaar de strijd tegen ALS staken: 'Hij had een geweldige vechtlust’

    Het nieuwjaarsweekeinde is voor Bernard Bos even onvergetelijk als indrukwekkend verlopen. De captain van Team Dalfsen is rondom de jaarwisseling getuige van diverse acties waarbij geld werd ingezameld voor de strijd tegen de spier- en zenuwziekte ALS. Maar zondagmiddag neemt hij ook afscheid van Gerrit Kolkman, die na ruim zes jaar de strijd tegen de slopende ziekte moet staken.