Tientallen jongeren stappen in Ommen op discobus naar Duitsland: ‘Daar is alles veilig’

Poll + video updateBurgemeesters uit de Veiligheidsregio IJsselland maken zich zorgen over jongeren die in bussen afreizen naar grote Duitse discotheken, waar tot diep in de nacht gefeest en gedronken mag worden. Zoals Index in Schüttorf en ZAK in Uelsen. Zaterdagavond rijdt zo’n discobus vanaf Dalfsen via Ommen naar Index. Jongeren die instappen zeggen dat ze aan alle regels voldoen.

19 reacties

 • Andries Forger

  1 jaar geleden
  Waar heb ik de argumenten die een bus ondernemer gebruikt eerder gehoord? Met respect dat hij het moeilijk heeft in deze tijd rechtvaardigt dit soort argumenten nooit om het de regels die bedoeld zijn om de pandemie zo snel mogelijk te beeindigen allemaal gewoon maar aan je buschauffeursschoenen te lappen. De jeugd begrijpt al helemaal niet wat even dimmen betekent, maar dat je daar als volwassen vent gehoor aan geeft is tendentieus. Iedereen stopt voor een rood stoplicht maar ik lekker niet..
 • Christiaan Jurjens

  2 jaar geleden
  Ik vind dit goed idee van de discotheken in Duitsland daar kan horeca Hardenberg en de kerken in Nederland van leren
 • Liesbeth van Egten

  2 jaar geleden
  Ach als het helemaal normaal is waarom durf je dan niet met naam en toenaam in de krant te komen?
 • J Visser

  2 jaar geleden
  Dit zijn nou zaken waar de Europese unie iets mee zou kunnen doen. Een Europees plan voor Corona. Maar die zijn liever druk met stofzuigers
 • Bas Schubert

  2 jaar geleden
  @Piet Hein. De geleerden vonden het destijds (nog) niet noodzakelijk dat jongeren ook gevaccineerd hoefden te worden. De overdracht door kinderen/jeugd zou minimaal zijn. Ook mondkapjes waren vlgs diezelfde deskundigen (o.a. van Dissel) niet noodzakelijk. Het bleek allemaal toch anders te zijn. Heel veel jeugd (de goedwillende daar gelaten) bleef ook feesten tijdens avondklok en zo.