Volledig scherm
De trein stond stil op een overweg. © archieffoto Ruud de Jager

Treinen rijden weer tussen Ommen en Mariënberg: defect verholpen

De trein tussen Ommen en Mariënberg kan weer rijden, nadat het verkeer eerder vanavond werd stilgelegd vanwege een defecte goederentrein.

De lange goederentrein stond stil op een overweg in Ommen. Reizigers die vast stonden op stations van de Vechtdallijn werden met bussen vervoerd. Arriva heeft het verkeer rond 22.15 uur weer vrijgegeven.

Het duurt nog even voordat de dienstregeling helemaal op orde is: de treinen rijden weer normaal rond 22.45 uur, meldt Arriva op Twitter. Ook het autoverkeer had hinder van het defect. De trein stond stil op de overweg tussen de Hammerweg en de Stationsweg in Ommen. Het verkeer werd omgeleid. 

  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal