In Ommen zijn in coronatijd honderden stenen voor de kerk aan de Bouwstraat neergelegd. Die zijn nu samengevoegd in een monument. Op het bankje Jan Meulenkamp (links) en Jan Lodewijk. Tussen de boompjes predikant Kest Jelsma en dominee Karel Hazeleger op de voorgrond.
Volledig scherm
PREMIUM
In Ommen zijn in coronatijd honderden stenen voor de kerk aan de Bouwstraat neergelegd. Die zijn nu samengevoegd in een monument. Op het bankje Jan Meulenkamp (links) en Jan Lodewijk. Tussen de boompjes predikant Kest Jelsma en dominee Karel Hazeleger op de voorgrond. © Pedro Sluiter Foto

Tuin van Hoop in Ommen biedt als monument houvast in coronatijden: ‘Zelden zo samen als nu’

Het begon met een paar stenen, maar de berg van hoop werd in Ommen groter en groter. Nu zijn de kiezels, kasseien en keien voor de kerk aan de Bouwstraat in een monument vervat. Om stil te staan in tijden van corona en terug te blikken als de pandemie is overgewaaid. ‘We are one.’

 1. Overlast door gebroken riool in Gramsbergen: ‘Geen klachten over stank’
  PREMIUM
  met video

  Overlast door gebroken riool in Gramsber­gen: ‘Geen klachten over stank’

  Met zwaar materieel bestrijdt waterschap Vechtstromen de gevolgen van een breuk in een rioolleiding aan de Oostermaat in Gramsbergen. Sinds maandagmiddag rijden tankwagens dag en nacht met rioolwater dat uit het gemaal bij nieuwbouwwijk de Garstlanden is opgepompt rechtstreeks naar de waterzuivering in Coevorden. Zo kunnen omwonenden toch gewoon hun wc’s doortrekken en douchen en bedrijven afvalwater blijven lozen, en blijft de stank binnen de perken.
 2. Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken
  Liveblog

  Keiharde dreun voor Rohda Raalte, Heino verliest van Hollandia en SC Emmeloord doet goede zaken

  Rohda Raalte boekte vorige week nog een klinkende zege op Alcides, maar kreeg vandaag op bezoek bij SJC een flinke dreun te verwerken. De ploeg uit Noordwijk won met liefst 7-1. Ook Heino is er niet in geslaagd het goede resultaat uit de eerste wedstrijd na de winterstop een passend vervolg te geven, terwijl de ontmoeting tussen Alcides en Westlandia voortijdig werd gestaakt. In 2J deed SC Emmeloord uitstekende zaken door EMMS te verslaan.