Bestuurslid Leonie Flanderijn van Stichting Kunstwegen overhandigt het  jubileummagazine aan wethouder Gitta Luiten (links) onder het toeziend oog van voorzitter Geert de Groot.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurslid Leonie Flanderijn van Stichting Kunstwegen overhandigt het jubileummagazine aan wethouder Gitta Luiten (links) onder het toeziend oog van voorzitter Geert de Groot. © gert stegeman

Twintig jaar kunst langs de Vecht vastgelegd in magazine

Tachtig kunstwerken in de open lucht  vormen de twintig jaar bestaande Kunstroute Vechtdal. De route op Duits en Nederlands grondgebied volgt de Vecht. Twintig jaar geleden opende Koningin Beatrix de grensoverschrijdende route. Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan is in Hardenberg een jubileummagazine gepresenteerd. 

  1. ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan gps-systemen, vooral in Oost-Nederland
    PREMIUM
    video

    ‘Schokkende’ cijfers: bendes beroven boeren voor miljoenen aan g­ps-systemen, vooral in Oost-Nederland

    Agrariërs worden geteisterd door Europese bendes die gps-systemen uit landbouwvoertuigen roven. In ruim een jaar tijd is meer dan 200 keer aangifte gedaan, waarvan meer dan de helft afkomstig is uit Oost-Nederland. Dat blijkt nu voor het eerst de diefstalcijfers uit heel het land zijn verzameld. De politie vindt de inventarisatie ‘schokkend’. De schade loopt in de miljoenen euro's.

Vechtdal