Ultiem zen-moment: met de nieuwe zomp van Dalfsen de Vecht over

videoOnthaasten op de Vecht. Het kan tijdens een vaartocht met de nieuwe Vechtzomp van Dalfsen. Met een gemiddelde snelheid van zes kilometer per uur vaart de replica van een historische platbodem op de ondiepe rivier. Een zenmoment in het lommerrijke Overijsselse landschap die twee uur duurt en waarna je als herboren de kade weer opstapt. 

,,Welkom dames en heren op de Vechtzomp van Dalfsen’’, roept schipper Bernard Kootstra terwijl zijn collega- de boot met een stok van de kade duwt en de boeien binnenhaalt. ,,We nemen u mee voor een mooi tochtje over de Vecht. We hebben er gelukkig mooi weer bij.’’ Deze zonnige najaarsdag is een mooi moment om kennis te maken met de nieuwe Vechtzomp van Dalfsen. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Vechtdal