Volledig scherm
PREMIUM
De boer moet 100.000 euro terugbetalen na een conflict met CAV Den Ham © Carlo ter Ellen DTCT

Varkenshouder uit Heemserveen moet ton terugbetalen

Het conflict duurde 15 jaar. Maar nu is CAV Den Ham is vrijgepleit van het produceren van dierenvoer dat de vruchtbaarheid van varkens aangetast zou hebben. Boer Kosse uit Heemserveen moet daarom 100.000 euro terugbetalen.

Het is een langslepende procedure tussen voormalig varkenshouder Kosse uit Heemserveen en CAV Den Ham. Wat vijftien jaar geleden begon met een geschil over vervuild varkensvoer, kende dit jaar zijn apotheose. CAV Den Ham werd in het gelijk gesteld, maar er ligt nog steeds, sinds 2007, beslag op alle panden van de Hammer coöperatie. Dat had Kosse er op laten leggen tijdens het geschil.

  1. Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: ‘Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’
    PREMIUM
    Video

    Vitens waarschuwt voor extreem waterver­bruik: ‘Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

    Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

Vechtdal