Volledig scherm
PREMIUM
De boer moet 100.000 euro terugbetalen na een conflict met CAV Den Ham © Carlo ter Ellen DTCT

Varkenshouder uit Heemserveen moet ton terugbetalen

Het conflict duurde 15 jaar. Maar nu is CAV Den Ham is vrijgepleit van het produceren van dierenvoer dat de vruchtbaarheid van varkens aangetast zou hebben. Boer Kosse uit Heemserveen moet daarom 100.000 euro terugbetalen.

Het is een langslepende procedure tussen voormalig varkenshouder Kosse uit Heemserveen en CAV Den Ham. Wat vijftien jaar geleden begon met een geschil over vervuild varkensvoer, kende dit jaar zijn apotheose. CAV Den Ham werd in het gelijk gesteld, maar er ligt nog steeds, sinds 2007, beslag op alle panden van de Hammer coöperatie. Dat had Kosse er op laten leggen tijdens het geschil.

 1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
  PREMIUM

  20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

  Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.
 2. Einde in zicht na jaren van bouwen aan nieuw Waterfront voor Dalfsen
  PREMIUM

  Einde in zicht na jaren van bouwen aan nieuw Waterfront voor Dalfsen

  Als je pakweg tien jaar geleden vanaf het NS-station over de brug het dorp naderde, lag Dalfsen achter riet en struiken verscholen. De voormalige Cichorei-fabriek, de Witte Villa en de oude Eshuis-fabriek stonden er. De fabriek waar koffie-surrogaat werd gemaakt, was lange tijd een onderkomen van de gemeente, maar raakte in onbruik nadat de ambtenaren naar het nieuwe gemeentehuis verhuisden. Daardoor verviel ook de functie van De Witte Villa als trouwlocatie.

Vechtdal