Volledig scherm
PREMIUM
Johanneke Woertink aan het werk in de thuiszorg. © Ik Zorg

Verpleegkundige Johanneke (25) uit Hardenberg in landelijke campagne om de zorg te promoten: ‘Is veel positief’

De Hardenbergse Johanneke Woertink (25) is de komende weken op landelijke televisie te zien in reclames van ‘Ik Zorg’. Zelf werkt de leerling-verpleegkundige bij zorgorganisatie Carinova in Staphorst en ze hoopt meer mensen enthousiast te maken om te gaan werken in de zorg.

Waarom is deze campagne belangrijk?

,,De zorg krijgt soms veel negatieve aandacht, bijvoorbeeld als het gaat om de werkdruk of dat er geen geld voor is. Er zijn echter veel positieve zaken. Ik krijg altijd veel positieve energie terug van mensen die ik verzorg. In de reclame ga ik op bezoek bij een man uit Punthorst. De man is erg blij met de thuiszorg, anders moest hij naar een verzorgingshuis. Ik wil juist een positief beeld geven van de zorg.”

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

Vechtdal