Volledig scherm
Met het toegekende geld kunnen activiteiten ontwikkeld worden om een gezonde leefstijl bij inwoners in de regio Vechtdal te stimuleren. © Frank Uijlenbroek

Vier ton subsidie van ministerie voor Vitaal Vechtdal

Het initiatief Vitaal Vechtdal krijgt voor een periode van drie jaar een subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Het gaat volgens de organisatie om een bedrag van ruim vier ton. Vitaal Vechtdal diende deze subsidieaanvraag samen in met zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de gemeenten Ommen en Hardenberg. Met het toegekende geld kunnen activiteiten ontwikkeld worden om een gezonde leefstijl bij inwoners in de regio Vechtdal te stimuleren. Het gaat hier bijvoorbeeld om onderwerpen zoals meer bewegen, stoppen met roken en minder alcohol drinken.

Welkome ondersteuning 

,,Deze subsidie is een welkome ondersteuning voor onze regionale samenwerking, waarmee wij de inwoners ook de komende jaren verder kunnen helpen om makkelijker keuzes te maken die goed zijn voor je gezondheid", zegt Paul Habets, de bestuursvoorzitter van Vitaal Vechtdal, in een persbericht. 

Daarin zegt wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg ook blij te zijn met de steun vanuit Den Haag. ,,Samenwerking rondom preventie in onze gemeente is van wezenlijk belang. Het is daarom goed dat de subsidie van het ministerie aan Vitaal Vechtdal is toegekend. Hiermee kan Vitaal Vechtdal haar verbindende rol in de regio verder uitbouwen.”

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Vechtdal