De Boslustschool ligt tussen de bomen en bebouwing. In de afgelopen jaren groeide de school voor speciaal onderwijs, waardoor het nieuwe lokalen nodig heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
De Boslustschool ligt tussen de bomen en bebouwing. In de afgelopen jaren groeide de school voor speciaal onderwijs, waardoor het nieuwe lokalen nodig heeft. © Frank Uijlenbroek

Villawijk Ommen voelt zich in het nauw gedreven door alsmaar groeiende school: ‘Komt als een monster op ons af’

De Boslustschool aan de Jonkheer Repelaerlaan in Ommen wil nieuwe lokalen bouwen, maar omwonenden zijn daar faliekant tegen. Ze vinden dat de school voor speciaal onderwijs, na meerdere keren uit haar jasje te zijn gegroeid, groot genoeg is. En ze vrezen de 35 taxibusjes die dagelijks de kinderen komen brengen en halen. ,,Op een gegeven moment is het klaar.”

  1. Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehouden na blokkade op A28
    BOERENPROTEST
    106

    Boeren rijden met trekkers snelwegen op en stichten brand • Man aangehou­den na blokkade op A28

    De boeren waren maandag sinds het middaguur op verschillende plekken in het land opnieuw de weg op gegaan uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op meerdere snelwegen, zoals de A67, de A28 en de A2, stonden vandaag tractoren en kan het verkeer niet doorrijden. In de avond werd zelfs op meerdere plaatsen brand gesticht. Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Vechtdal