Volledig scherm
Henny en Jan Vogelzang in een van de productiehallen van Vogelzang Dakelementen in Dedemsvaart. Het bedrijf gaat opnieuw uitbreiden. © Frans Ebeltjes

Vogelzang Dedemsvaart onder nog groter dak

DEDEMSVAART -Tijdens de crisis niet gaan navelstaren of alleen maar schrappen in de kosten, maar juist na gaan denken over wat er ná de krimp weer kan ontstaan. Dat heeft er toe geleid dat Vogelzang Dakelementen in Dedemsvaart in vliegende vaart de crisis achter zich heeft gelaten.

Naast de reeds imposante vestiging op bedrijventerrein Rollepaal-Zuid heeft Vogelzang opnieuw twee hectare grond aangekocht. Daar start in de loop van dit jaar de bouw van een nieuwe productiehal, opslagruimte en een kantoor. "We gaan hier concentreren", aldus Jan Vogelzang, een van de directieleden van het familiebedrijf.. "Ook ons kantoor verhuist van de Tottenhamstraat naar de Galileistraat."

De onderneming legde zich aanvankelijk toe op het maken van prefab-dakelementen voor de dure markt, maar tijdens de crisis is een omslag gemaakt naar prefab-daken voor starterswoningen. Momenteel verlaten er 120 tot 130 prefab-daken per week het bedrijf. Het personeelsbestand is de afgelopen anderhalf jaar van 70 uitgebreid naar 170.

Vechtdal