Piet van Weerden schildert de ornamenten waarmee de voorgevel in jugendstil van de vroegere Joodse slagerij kan worden nagemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet van Weerden schildert de ornamenten waarmee de voorgevel in jugendstil van de vroegere Joodse slagerij kan worden nagemaakt. © Max de Krijger

Voorgevel in jugendstil van Joodse slagerij in Hardenberg wacht afrondende versieringen

De uit 1910 daterende ornamentenvan de oude Joodse slagerij aan de Voorstraat in Hardenberg zijn deze week weer te in oude luister te bewonderen. De voorgevel in jugendstil van het afgebroken gebouw is op deze manier toch gered. Dat is te danken aan Piet van Weerden en Mannes Meilink, die veel tijd hebben gestoken in het namaken van de versieringen voor het nieuwe gebouw.

 1. Verenigingsleven van Hardenberg dolblij met ‘uitverkoop’ in oude ziekenhuis: ‘Iedereen wil wel een koelkast’
  PREMIUM

  Vereni­gings­le­ven van Hardenberg dolblij met ‘uitverkoop’ in oude ziekenhuis: ‘Iedereen wil wel een koelkast’

  De stoelen gaan in polonaise de deur uit, voor de wasmachines en de koelkasten worden steekwagentjes gebruikt. In het oude ziekenhuis van Hardenberg staan allerlei spullen en die worden voor niets door tientallen verenigingen opgehaald. Reserveren, stickeren en dan kan veel inventaris prima een tweede ronde mee. ,,We zijn blij dat het ziekenhuis ons dit gunt.”
 2. Ondernemend Dalfsen hoeft ‘grievende uitlatingen’ over opstandige middenstander niet te rectificeren: ‘Vrijheid van meningsuiting’
  PREMIUM

  Onderne­mend Dalfsen hoeft ‘grievende uitlatin­gen’ over opstandige middenstan­der niet te rectifice­ren: ‘Vrijheid van meningsui­ting’

  Ze wilde excuses en een schadevergoeding, maar haalt bakzeil. Middenstandsvereniging Ondernemend Dalfsen heeft een rechtszaak tegen een van haar leden gewonnen. Die eiste genoegdoening, nadat het bestuur in een mail aan de achterban had laten weten haar beslist niet ook in het bestuur te willen. Dat mag, zegt de rechter. ,,Vrijheid van meningsuiting.”
 3. Horecabedrijven uit Oost-Nederland die geen coronabewijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’
  PREMIUM
  8

  Horecabe­drij­ven uit Oost-Nederland die geen coronabe­wijs gaan checken staan online: ‘Ik weet nergens van’

  Op Facebook regent het berichten van horecaondernemers die geen coronatoegangsbewijs zullen vragen aan hun gasten. Er zijn intussen zoveel ondernemers die hun gasten niet gaan checken, dat er complete websites, kaarten en documenten online staan waarin zichtbaar is waar je als gast niet gecontroleerd gaat worden. Alleen zijn sommige ondernemers verrast door het nieuws dat ze op die lijsten gezet zijn.

Vechtdal