Maurits von Martels vertrok eerder dit jaar uit de Tweede Kamer uit onvrede over zijn plek op de kieslijst van het CDA. Na een periode van bezinning zegde hij maandag zijn CDA-lidmaatschap op. Binnenkort sluit hij zich aan bij de BoerBurgerBeweging.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits von Martels vertrok eerder dit jaar uit de Tweede Kamer uit onvrede over zijn plek op de kieslijst van het CDA. Na een periode van bezinning zegde hij maandag zijn CDA-lidmaatschap op. Binnenkort sluit hij zich aan bij de BoerBurgerBeweging. © Rob Voss

Voormalig CDA-Kamerlid Von Martels uit Dalfsen maakt gevoelige overstap naar BoerBurgerBeweging

Oud-Kamerlid Maurits von Martels heeft maandag zijn lidmaatschap bij het CDA opgezegd en gaat zich aansluiten bij de BoerBurgerBeweging (BBB). Dat nog maar 4 procent van de boeren op het CDA zou stemmen, was voor Von Martels de druppel. ‘Vooral de analyse daarop sloeg de plank volledig mis.’

6 reacties

 • Mieke Davidis

  1 maand geleden
  een heel goede keus gemaakt, succes
 • E Goedhart

  1 maand geleden
  Verstandig besluit, heel veel succes gewenst!
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Die A van CDA staat in ieder geval niet voor Agrariër...
 • Julius Bruins

  1 maand geleden
  Niemand hoort graag bij een verliezende partij, het doek voor het CDA is nu definitief gevallen.
 • Beukenkamp

  1 maand geleden
  Goede keus. Veel succes gewenst.
 1. Maurits von Martels werd afgeserveerd in Den Haag: ‘Mijn kiezers zijn geschoffeerd’
  PREMIUM
  Interview

  Maurits von Martels werd afgeser­veerd in Den Haag: ‘Mijn kiezers zijn geschof­feerd’

  ,,Maurits, goedenavond. Voorzitter Ploum hier. We hebben plek 39 voor je in gedachten. Hoe lijkt je dat?” Zo ging het ongeveer toen CDA-Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen te horen kreeg welke positie hij op de kieslijst zou krijgen. Een bittere pil, na vier jaar politiek buffelen en dik 20.000 stemmen te hebben geoogst. Hij roept de familie bij elkaar en belt binnen een half uur terug. ,,Je schoffeert de kiezer.”
 2. KAART | December begint met daling van nieuwe besmettingen in Oost-Nederland, maar er is wel een kanttekening
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | December begint met daling van nieuwe besmettin­gen in Oost-Nederland, maar er is wel een kantteke­ning

  In Oost-Nederland zijn vandaag minder nieuwe coronabesmettingen vastgesteld dan gisteren, een verschil van ruim 300. In alle drie de veiligheidsregio’s gingen de aantallen op deze eerste dag van de maand december naar beneden, maar bij die cijfers moet wel een kanttekening worden geplaatst. Door een storing bij het RIVM vallen de nieuwste cijfers waarschijnlijk lager uit dan anders het geval was geweest.

Vechtdal