De Aldi in de Julianastraat in Dedemsvaart voert al jaren strijd met de gemeente Hardenberg over een verhuizing naar het Mercatorterrein.
Volledig scherm
De Aldi in de Julianastraat in Dedemsvaart voert al jaren strijd met de gemeente Hardenberg over een verhuizing naar het Mercatorterrein. © Google Streetview

Waarom mag de Aldi in Dedemsvaart niet verhuizen? Dat moet blijken uit afgestofte archiefstukken

De Aldi-supermarkt in Dedemsvaart mag niet verhuizen, maar al jaren wordt gesteggeld over de reden. De Raad van State tikt de gemeente Hardenberg nu (alweer) op de vingers. Ambtenaren moeten de recente archieven in om het verhuisverbod te onderbouwen. Aldi vermoedt dat afspraken zijn gemaakt met andere supermarkten om de Duitse super te weren.

 1. Aldi Dedemsvaart wil onderste steen boven krijgen in zaak tegen gemeente
  PREMIUM

  Aldi Dedems­vaart wil onderste steen boven krijgen in zaak tegen gemeente

  De gemeente Hardenberg moet mogelijk meer documenten openbaar maken rond de slepende Aldi-kwestie in Dedemsvaart, zo bleek vandaag tijdens een rechtszaak in Den Haag. Daar behandelde de Raad van State een zogenoemd WOB (Wet openbaarheid van bestuur)-verzoek van Aldi. Die wil in het besluitvormingsproces rond de verhuizing van de Jumbo van de Julianastraat naar het winkelcentrum in Dedemsvaart de onderste steen boven krijgen.
 1. René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen
  Play

  René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen

 2. Wilde achtervolging in Zwolle eindigt bij Kamperlijntje
  Play

  Wilde achtervol­ging in Zwolle eindigt bij Kamperlijn­tje

Vechtdal