Volledig scherm
In Nederland zijn de oud-internationals Kees Kist, Sjaak Swart en Dick Schoenaker de promoters van het Walking Football. © Pim Ras Fotografie

Walking Football voor senioren nu ook in Ommen

In navolging van onder meer Dedemsvaart en Hardenberg, gaan ze in september ook in Ommen beginnen met Walking Football. Voetballen voor senioren met aangepaste spelregels, waarbij niet gerend mag worden.

Woensdag 4 september houdt voetbalvereniging OVC'21 een introductiebijeenkomst in de kantine op sportpark Het Westbroek. Deze begint om 10.00 uur en is bedoeld voor alle zestigplussers uit Ommen en omgeving, dus ook niet-leden van OVC’21. Er wordt informatie gegeven over onder meer spelregels, sportkleding en contributie als je deel gaat nemen aan Walking football. Dat wordt gespeeld op een kwart voetbalveld met teams van zes personen en er mag niet worden gerend en ook slidings zijn niet toegestaan. In Nederland wordt de sport in steeds meer plaatsen beoefend door zestigplussers die nog graag een balletje willen trappen en zo fit blijven. Mister Ajax, Sjaak Swart *81) is een van de promoters van Walking Football.

  1. Gerben (61) sleurt gehandicapte Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’
    PREMIUM
    Video

    Gerben (61) sleurt gehandicap­te Tsjech van spoor in Ommen en krijgt erepenning: ‘Waar heb ik dit aan te danken?’

    Taxichauffeur Gerben van Dam (61) trok vorig zomer in Ommen de 23-jarige Lukas uit Tsjechië van het spoor, net voor de trein uit Zwolle hem zou verpletteren. Een heldendaad, hoewel Van Dam dat zelf in al zijn bescheidenheid anders ziet. Tot zijn grote verrassing werd hij vanochtend in het raadhuis van Ommen opgewacht door familie, werkgever, politici, pers en burgemeesters. En kreeg hij een erepenning. ,,Geweldig. Prachtig mooi.”

Vechtdal