In Nederland zijn de oud-internationals Kees Kist, Sjaak Swart en Dick Schoenaker de promoters van het Walking Football.
Volledig scherm
In Nederland zijn de oud-internationals Kees Kist, Sjaak Swart en Dick Schoenaker de promoters van het Walking Football. © Pim Ras Fotografie

Walking Football voor senioren nu ook in Ommen

In navolging van onder meer Dedemsvaart en Hardenberg, gaan ze in september ook in Ommen beginnen met Walking Football. Voetballen voor senioren met aangepaste spelregels, waarbij niet gerend mag worden.

Woensdag 4 september houdt voetbalvereniging OVC'21 een introductiebijeenkomst in de kantine op sportpark Het Westbroek. Deze begint om 10.00 uur en is bedoeld voor alle zestigplussers uit Ommen en omgeving, dus ook niet-leden van OVC’21. Er wordt informatie gegeven over onder meer spelregels, sportkleding en contributie als je deel gaat nemen aan Walking football. Dat wordt gespeeld op een kwart voetbalveld met teams van zes personen en er mag niet worden gerend en ook slidings zijn niet toegestaan. In Nederland wordt de sport in steeds meer plaatsen beoefend door zestigplussers die nog graag een balletje willen trappen en zo fit blijven. Mister Ajax, Sjaak Swart *81) is een van de promoters van Walking Football.

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

Vechtdal