Volledig scherm
In Nederland zijn de oud-internationals Kees Kist, Sjaak Swart en Dick Schoenaker de promoters van het Walking Football. © Pim Ras Fotografie

Walking Football voor senioren nu ook in Ommen

In navolging van onder meer Dedemsvaart en Hardenberg, gaan ze in september ook in Ommen beginnen met Walking Football. Voetballen voor senioren met aangepaste spelregels, waarbij niet gerend mag worden.

Woensdag 4 september houdt voetbalvereniging OVC'21 een introductiebijeenkomst in de kantine op sportpark Het Westbroek. Deze begint om 10.00 uur en is bedoeld voor alle zestigplussers uit Ommen en omgeving, dus ook niet-leden van OVC’21. Er wordt informatie gegeven over onder meer spelregels, sportkleding en contributie als je deel gaat nemen aan Walking football. Dat wordt gespeeld op een kwart voetbalveld met teams van zes personen en er mag niet worden gerend en ook slidings zijn niet toegestaan. In Nederland wordt de sport in steeds meer plaatsen beoefend door zestigplussers die nog graag een balletje willen trappen en zo fit blijven. Mister Ajax, Sjaak Swart *81) is een van de promoters van Walking Football.

  1. De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De Krim vraagt vergunning voor bouw MFA

    De ‘stichting De Krim voor sociaal en cultureel werk’ gaat voortvarend door met het realiseren van een multifunctionele accommodatie (MFA) voor het dorp. Het plan is verder uitgewerkt en bij de gemeente Hardenberg is al een zogeheten omgevingsvergunning aangevraagd die de bouw mogelijk moet maken. Hoewel het streefbedrag van drie ton als eigen bijdrage vanuit de gemeenschap nog niet is bereikt, wordt wel gemikt op het in gebruik nemen van het complex medio 2021.

Vechtdal