Volledig scherm
Kunstwerk Hello Sailer op de oever van de Vecht bij Gramsbergen © kunstwegen

Wandeltocht langs kunstwerken in en rond Gramsbergen

Gramsbergen is een nieuwe wandeltocht rijker die in het teken van kunst staat. De route voert langs bijna twintig kunstwerken die in de loop der van de tijd in Gramsbergen en de buurtschappen zijn geplaatst. De tocht kan zondag 16 september voor het eerst worden gelopen.

De Kunst-wandelroute is gemaakt in het kader van de tiende editie van de door Stichting ProGram georganiseerde kunstmanifestatie Stedekunst, die deze dag in het centrum van Gramsbergen plaats heeft. De wandelroute is af te halen in De Meiboom bij de Boomhofkerk. Starten kan vanaf 13.00 uur. In het routeboekje staan beschrijvingen van de kunstwerken, informatie over het materiaal, wie de maker is en het jaar van plaatsing.  

De langste route bedraagt 13 kilometer. Het is mogelijk om de route met ongeveer 2 kilometer in te korten door het kunstwerk aan de Vecht op de Nederlands - Duitse grens over te slaan. Verder kan er een tocht van 6 kilometer worden gemaakt.

In het oog springende kunstwerken, waarvan een deel behoort tot Nederlands-Duitse kunstroute Kunstwegen, zijn het 9.000 kilogram wegende Koekoeksklokgewicht, Hello Sailer en Skylight, de vijf vliegers van fiberglas en edelstaal die in 1999 in de boomtoppen van het Gramsberger Bosje zijn aangebracht door de Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang. Wandelaars krijgen zondag een stuiver mee om op de route bij een muntpersautomaat een munt te maken van een nooit uitgevoerd kunstwerk van Simone Berti en die als aandenken mee naar huis te nemen.

  1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

    De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

Vechtdal