Volledig scherm
PREMIUM
Op de N340 in Dalfsen vond woensdag 30 mei een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Bij de aanrijding is één persoon gewond geraakt. De weg was urenlang in beide richtingen afgesloten vanwege het onderzoek en de berging van de voertuigen. © GinoPress

Weer meeste ongevallen op Hessenweg Dalfsen

De Hessenweg (N340) is ook in 2017 de meest 'verkeersonveilige weg' in de gemeente Dalfsen. Dat blijkt uit cijfers afkomstig uit de ongevallendatabase VIAstat.

Daarmee staat de weg staat weer bovenaan de lijst van locaties in Dalfsen waar in 2017 de meeste ongelukken hebben plaatsgevonden, 18 in totaal, waarvan een met dodelijke afloop. In februari van dat jaar overleed een 93-jarige bestuurder van een auto als gevolg van een aanrijding met een vrachtwagen bij de aansluiting van de Broekhuizen/Bese op de N340.

  1. Boer Gerrit uit Ommen werd aangevallen door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Boer Gerrit uit Ommen werd aangeval­len door zijn stier: ‘Het ging zo machtig snel’

    Het begon als een gewone maandag voor Gerrit Wermink uit Ommen. De 43-jarige melkveehouder was druk bezig in het weiland, niet wetende dat hij een paar uur later in het ziekenhuis zou belanden. Dat hij gegrepen zou worden door zijn eigen stier, hoewel hij er altijd alert op is en al talloze keren gewaarschuwd is door zijn vader. En toch gebeurde het. Door zijn verhaal te vertellen wil de boer zijn collega’s waarschuwen.

Vechtdal