Wethouder Ruud van Leeuwen: ,,Vroeger was ik leraar. Toen was ik gewend om leerlingen uit te dagen na te denken over wat je doet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Ruud van Leeuwen: ,,Vroeger was ik leraar. Toen was ik gewend om leerlingen uit te dagen na te denken over wat je doet.” © Rob Voss

Wethouder Dalfsen onder vuur na vaccinatietweet: ‘Afschieten zo’n varken’

POLLWethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen heeft op sociale media zich de woede op de hals gehaald. In een tweet vraagt hij zich af waarom ongevaccineerden niet ‘de consequenties aanvaarden’ van hun keuze en andere operaties in het ziekenhuis in de weg staan. Er is kritiek: ‘Ga je schamen’.

65 reacties

 • Lukas Brill

  2 maanden geleden
  Ruud van Leeuwen heeft volkomen gelijk. Wie het daar niet mee eens is, is een egoïst zonder mededogen met zijn naasten.
 • aalt dokter

  2 maanden geleden
  Ik ben volledig gevaccineerd maar sta op een wachtlijst voor een darmoperatie.
 • Nick Ensch

  2 maanden geleden
  Voor al die mensen die dit prima vinden jullie doen mee aan een schijnveiligheid. Een schijnvertoning van deugdelijk gedrag die geen enkele reden heeft buiten een paar corrupte politici in hun zadel te houden. Het coronavirus heeft een mortaliteitspercentage van 0.15% voor 98 procent van de mensen ongevaarlijk itt de experimentele "vaccins". Hiervan zijn de langetermijn gevolgen niet bekend. Het is allemaal grondwettelijk vastgelegd dus deze "discussie" zou overbodig moeten zijn.
 • Hans Bramer

  2 maanden geleden
  Waarom de beste man zo aanvallen. Hij zegt naar mijn idee en ook voor veel anderen niets verkeerd en heeft volkomen gelijk. Er zijn nu te veel mensen die ook op een operatie wachten die voor hen levensbedreigend kunnen zijn. Een maatregel die zou kunnen leiden tot het meer vaccineren kan zijn om het vol lopende Isala te ontlasten en niet gevaccineerden te verplaatsen naar ziekenhuizen in Zeeland of Limburg. Overigens heb ik uit betrouwbare bron begrepen dat het vaccineren in Staphorst goed gaat.
 • E. Kroneman

  2 maanden geleden
  Wethouder heeft helemaal gelijk ,hij zegt wat velen denken,niet gevaccineerden laten wachten buiten de slagboom bij het ziekenhuis. Ze hebben toch geen hulp nodig ,krijgen ze in de kerk . Lafaarts anderen besmetten en laten wachten bij operaties Hek om staphorst ,alleen met vaccinatie code door het het laten de rest opsluiten.

Vechtdal