Bas, John en Wilma Huisman van De Reestlandhoeve met de prijsinnende wijnen van hun wijngoed in de wijngaard.
Volledig scherm
Bas, John en Wilma Huisman van De Reestlandhoeve met de prijsinnende wijnen van hun wijngoed in de wijngaard. © Eigen foto

Wijnen van De Reestlandhoeve in Balkbrug in de prijzen op internationale wijnkeuring

Maar liefst negen wijnen van Wijngoed De Reestlandhoeve in Balkbrug zijn in de prijzen gevallen tijdens AWC Vienna, de grootste, officiële, internationale wijnkeuring in Wenen.

,,We werden deze week verrast door een medaille-regen", aldus Bas Huisman van De Reestlandhoeve. ,,Negen Reestlander wijnen waren ter beoordeling ingezonden naar Wenen. Alle negen zijn beoordeeld met een medaille. Waarvan 2 gouden, 6 zilveren en 1 bronzen medaille. ,,Een ongekende score.”, aldus Huisman.

Medaille

AWC VIENNA is de grootste officiële wijnkeuring van de wereld. Jaarlijks nemen hier een kleine 1800 wijngaarden aan deel, waarbij in totaal 13.000 wijnen worden gekeurd. Slechts 30 procent van de ingestuurde wijnen ontvangt ook daadwerkelijk een medaille.

Dit ‘prachtige resultaat’ valt in het lustrumjaar van De Reestlandhoeve. ,,Onlangs is nog in aanwezigheid van oud-burgemeester Peter Snijders gevierd dat er 15 jaar Reestlander wijnen gemaakt worden. Wijnen die in een aantal horecagelegenheden in de regio, waaronder De Librije in Zwolle, maar ook daarbuiten aftrek vinden.”

Goede oogst?

Momenteel is de druivenoogst weer in volle gang. ,,Het belooft een goede oogst te worden, maar echt zekerheid hierover hebben we nog niet", zeggen eigenaren John en Wilma Huisman. ,,Pas wanneer alles in het vat zit kunnen we met zekerheid terugkijken op een goed wijnjaar 2019.”

Vechtdal