Pieter Post is wiskundeleraar op het Zeven Linden College in Dedemsvaart. Hij heeft een voorspellende medaillespiegel gemaakt voor de Olympische Spelen. Aan de hand van wedkantoren en andere data heeft hij de medaillewinnaars in elke discipline berekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Post is wiskundeleraar op het Zeven Linden College in Dedemsvaart. Hij heeft een voorspellende medaillespiegel gemaakt voor de Olympische Spelen. Aan de hand van wedkantoren en andere data heeft hij de medaillewinnaars in elke discipline berekend. © Frank Uijlenbroek

Wiskundedocent in Dedemsvaart berekende meer medailles: ‘TeamNL presteerde onder in Tokio’

Wiskundeleraar Pieter Post (63) van het Zeven Linden College in Dedemsvaart berekende een recordaantal medailles voor Nederland. Het verwachte record kwam er, al werden het er geen 44 plakken maar 36. Ook waren niet alle namen juist voorspeld, maar Post boekte wel de zege die hij wilde behalen. 

  1. Hardenberg moet boeren betrekken bij aanpak fietspaden: ‘Geen fietsstraten op landbouwroutes’
    PREMIUM

    Hardenberg moet boeren betrekken bij aanpak fietspaden: ‘Geen fietsstra­ten op landbouw­rou­tes’

    Boeren moeten alsnog mee kunnen praten over de uitwerking van het plan voor betere fietsroutes in de gemeente Hardenberg. Als ‘onoverkomelijke verschillen van inzicht’ ontstaan met vertegenwoordigers van hun brancheorganisaties Cumela en LTO Vechtdal over de positie van het landbouwverkeer, moet de gemeenteraad daarover eerst geïnformeerd worden voordat de uitvoering mag beginnen.

Vechtdal