Pieter Post is wiskundeleraar op het Zeven Linden College in Dedemsvaart. Hij heeft een voorspellende medaillespiegel gemaakt voor de Olympische Spelen. Aan de hand van wedkantoren en andere data heeft hij de medaillewinnaars in elke discipline berekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Post is wiskundeleraar op het Zeven Linden College in Dedemsvaart. Hij heeft een voorspellende medaillespiegel gemaakt voor de Olympische Spelen. Aan de hand van wedkantoren en andere data heeft hij de medaillewinnaars in elke discipline berekend. © Frank Uijlenbroek

Wiskundedocent in Dedemsvaart berekende meer medailles: ‘TeamNL presteerde onder in Tokio’

Wiskundeleraar Pieter Post (63) van het Zeven Linden College in Dedemsvaart berekende een recordaantal medailles voor Nederland. Het verwachte record kwam er, al werden het er geen 44 plakken maar 36. Ook waren niet alle namen juist voorspeld, maar Post boekte wel de zege die hij wilde behalen. 

 1. Wiskundedocent Pieter (63) uit Dedemsvaart berekent medaillespiegel van Tokio: ‘Geef deze sporters maar gelijk goud’
  Play
  PREMIUM
  Video & audio

  Wiskundedo­cent Pieter (63) uit Dedems­vaart berekent medail­lespie­gel van Tokio: ‘Geef deze sporters maar gelijk goud’

  Goud voor de hockeyvrouwen, zilver voor zwemmer Arno Kamminga en brons voor BMX’er Niek Kimmann. Wiskundeleraar Pieter Post (63) van Het Zeven Linden College in Dedemsvaart weet het zeker, want hij heeft het berekend. Net zoals hij alle andere medailles op de Olympische Spelen in Tokio alvast verdeeld heeft. ,,Kanoën? Portugal. Het enige goud voor dat land.”

Vechtdal