Op de kleinere (noordelijke) plas op de voorgrond, waaraan MegaMix is gevestigd, drijft nu een zonnepark van tien hectare. Deze dronefoto is in 2019 gemaakt. Op de achtergrond is de grote Ankerplas te zien en de zandwinlocatie van Calduran, bij de voormalige kalkzandsteenfabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de kleinere (noordelijke) plas op de voorgrond, waaraan MegaMix is gevestigd, drijft nu een zonnepark van tien hectare. Deze dronefoto is in 2019 gemaakt. Op de achtergrond is de grote Ankerplas te zien en de zandwinlocatie van Calduran, bij de voormalige kalkzandsteenfabriek. © Wilbert Bijzitter

Zandwinplas Anker Kloosterhaar weer in Nederlandse handen

Kalkzandsteenfabriek Anker in Kloosterhaar is overgenomen door twee familiebedrijven: de landelijk opererende Plegt-Vos Bouwgroep te Hengelo, en Koninklijke Smals uit Cuijk, een bedrijf uit de wereld van baggeren en grondstoffen voor de bouw. Samen vormen ze de nieuwe onderneming ‘Kloosterhaar Bouwgrondstoffen’. 

0 reacties

  1. Knopeninzameling voor monument Joodse kinderen begonnen: Kamp Westerbork zoekt 1,5 miljoen knopen

    Knopeninza­me­ling voor monument Joodse kinderen begonnen: Kamp Westerbork zoekt 1,5 miljoen knopen

    Kamp Westerbork zoekt 1,5 miljoen knopen voor een monument voor Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht. Naar schatting werden in die tijd in concentratiekampen 1,5 miljoen kinderen om het leven gebracht. Acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé geeft vandaag op middelbare school De Nieuwe Veste in het Overijsselse Hardenberg het startsein voor de knopeninzameling, aldus een woordvoerder van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.