Gerrit Huisjes (links) en Jan Bakker van de Philatelistenvereniging Coevorden-Hardenberg ontwierpen een eigen postzegel én een door PostNL erkende poststempel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Huisjes (links) en Jan Bakker van de Philatelistenvereniging Coevorden-Hardenberg ontwierpen een eigen postzegel én een door PostNL erkende poststempel. © Frank Uijlenbroek

Zestig meter aan verkooptafels bij postzegelbeurs in Bruchterveld

De een zoekt danseressen, de ander molens of vliegtuigen. Postzegelverzamelaars genieten nog volop van hun hobby, maar hun aantal én het aantal postzegels vermindert. Philatelisten-vereniging Coevorden-Hardenberg haalde vorige maand nog wel het 60-jarig jubileum. ,,De gemiddelde leeftijd kruipt gestaag omhoog."

Jan Bakker, voorzitter van de Philatelistenvereniging Coevorden-Hardenberg, kijkt ernaar uit. In dorpshuis De Heuj-mansbelt in Bruchterveld, direct naast basisschool De Wiekslag waar hij directeur is, verzamelen zich zaterdag postzegelverzamelaars en -handelaren uit de wijde omgeving. Een keer per jaar hebben ze hier een vaste afspraak. ,,Naast onze maandelijkse verenigingsavonden en tweemaandelijkse veilingen, hebben we twee keer per jaar een beurs. In februari is die altijd in Steenwijksmoer, in oktober is Bruchterveld aan de beurt. We hebben zestig meter aan verkooptafels en er komen twaalf handelaren. Die beurzen hebben altijd nog best wel veel bezoekers."

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal