Volledig scherm
De Dedemsweg is helemaal afgesloten. © Floris Kayim

Zwaar ongeval met tractor en shovel in Dalfsen: autobestuurder gewond

UpdateDe Dedemsweg in Dalfsen blijft tot 11.00 uur helemaal afgesloten vanwege een zwaar ongeval tussen een tractor, een shovel en een personenauto. De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde even voor acht uur vanochtend. Hoe de aanrijding precies is ontstaan, wordt uitgebreid onderzocht. De politie houdt er rekening mee dat sprake is van ‘een verkeerd ingeschatte inhaalactie’, aldus woordvoerster Marloes Ballast. Zowel de auto als de tractor raakten zwaar beschadigd. ,,Bij het ongeval waren een personenauto, een trekker met aanhanger en een shovel met aanhanger betrokken’’, aldus Ballast.

Rond 8.30 uur is de autobestuurder met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Waar de betrokkenen vandaan komen en hoe oud ze zijn, wordt later vandaag bekend gemaakt.

Het verkeer moet tot 11.00 uur rekening houden met vertraging, ook in verband met het verkeerstechnisch onderzoek. 

Er zijn regelmatig zware ongevallen op de Dedemsweg tussen Nieuwleusen en Dalfsen. Afgelopen december kwam een 28-jarige Dalfsenaar om het leven toen hij daar 's nachts met een auto tegen de boom botste.

 1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Vechtdal