Volledig scherm
De Dedemsweg is helemaal afgesloten. © Floris Kayim

Zwaar ongeval met tractor en shovel in Dalfsen: autobestuurder gewond

UpdateDe Dedemsweg in Dalfsen blijft tot 11.00 uur helemaal afgesloten vanwege een zwaar ongeval tussen een tractor, een shovel en een personenauto. De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde even voor acht uur vanochtend. Hoe de aanrijding precies is ontstaan, wordt uitgebreid onderzocht. De politie houdt er rekening mee dat sprake is van ‘een verkeerd ingeschatte inhaalactie’, aldus woordvoerster Marloes Ballast. Zowel de auto als de tractor raakten zwaar beschadigd. ,,Bij het ongeval waren een personenauto, een trekker met aanhanger en een shovel met aanhanger betrokken’’, aldus Ballast.

Rond 8.30 uur is de autobestuurder met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Waar de betrokkenen vandaan komen en hoe oud ze zijn, wordt later vandaag bekend gemaakt.

Het verkeer moet tot 11.00 uur rekening houden met vertraging, ook in verband met het verkeerstechnisch onderzoek. 

Er zijn regelmatig zware ongevallen op de Dedemsweg tussen Nieuwleusen en Dalfsen. Afgelopen december kwam een 28-jarige Dalfsenaar om het leven toen hij daar 's nachts met een auto tegen de boom botste.

Vechtdal