Valentina Shevchenko
Volledig scherm
Valentina Shevchenko © Screenshot Youtube

Braziliaanse aast op titel ongeslagen UFC-kampioen Valentina Shevchenko

Jessica Andrade, de voormalig UFC-kampioen strogewicht, zegt dat ze een plan heeft om de lang regerende vlieggewichtkoningin Valentina Shevchenko te onttronen. Zaterdag staan Andrade en de Russische tegenover elkaar tijdens UFC 261 in de VyStar Veterans Memorial Arena in Jacksonville, Florida.

 1. Na hobbelige voorbereiding is Nieky Holzken klaar voor nieuw wereldtitelgevecht: ‘Ben nu beter dan twee jaar geleden’
  PREMIUM
  Interview

  Na hobbelige voorberei­ding is Nieky Holzken klaar voor nieuw wereldti­tel­ge­vecht: ‘Ben nu beter dan twee jaar geleden’

  Nieky Holzken (38) heeft wel eens een minder hobbelige aanloop gekend naar een gevecht. De kickbokser uit Helmond zat ruim een week in onzekerheid of ONE Championship nog een andere tegenstander voor hem kon vinden. Want zijn Russische tegenstander mocht niet vechten. Begin deze week kreeg Holzken goed nieuws, waarna hij direct op het vliegtuig naar Singapore stapte. ,,Lijkt me logisch dat ik snel weer om de wereldtitel vecht.”
 2. Realistische Nieky Holzken na verlies en eerste knock-out in twaalf jaar: ‘Even slikken en weer doorgaan’
  PREMIUM

  Realisti­sche Nieky Holzken na verlies en eerste knock-out in twaalf jaar: ‘Even slikken en weer doorgaan’

  Nieky Holzken (38) verloor zaterdag voor het eerst in twaalf jaar tijd een gevecht op knock-out. De kickbokser uit Helmond ging tijdens het gevecht met Sinsamut Klinmee in de tweede ronde naar het canvas, na een harde stoot op zijn gezicht. Vanzelfsprekend was Holzken niet blij na de verliespartij, maar ‘The Natural’ was wel direct realistisch. ,,Dit kan een keer gebeuren, het was domme pech.”