Dat de sport nu veel breder wordt geaccepteerd, is voor een belangrijk deel ook toe te schrijven aan kampioen Rico Verhoeven (rechts), denken Jordy Beekwilder en Eric Lagendijk. Want anders dan zijn rivaal Badr Hari (links) is Verhoeven van onbesproken gedrag.
Volledig scherm
PREMIUM
Dat de sport nu veel breder wordt geaccepteerd, is voor een belangrijk deel ook toe te schrijven aan kampioen Rico Verhoeven (rechts), denken Jordy Beekwilder en Eric Lagendijk. Want anders dan zijn rivaal Badr Hari (links) is Verhoeven van onbesproken gedrag. © Hollandse Hoogte / Patrick Harderwijk

Hoe een dodelijke schietpartij de kickbokswereld veranderde: ‘Weg hier, was het enige dat ik dacht’

Precies tien jaar geleden ontaardde het kickboksgala ‘The Battle of Zijtaart’ in een wildwest-schietpartij. De 37-jarige Youssef Sabbahi kwam om het leven, het Brabantse kerkdorp schrok zich wild. Het blijkt een kantelpunt voor de sport. Die blijft aantrekkelijk voor criminelen, maar het is het een stuk veiliger om naar een vechtsportevenement te gaan.

  1. Rico Verhoeven treft gemotiveerde Hesdy Gerges: ‘Als ik win, is er niks hogers meer te halen’
    Docu-serie

    Rico Verhoeven treft gemotiveer­de Hesdy Gerges: ‘Als ik win, is er niks hogers meer te halen’

    Rico Verhoeven en Hesdy Gerges staan op 29 oktober tegenover elkaar tijdens het evenement Hit It in Rotterdam. Voorafgaand aan de sport- en entertainmentshow in Ahoy, die door meervoudig wereldkampioen Verhoeven zelf wordt georganiseerd, praten beide kickboksers in een documentaire voor AD Play openhartig over hun carrière en over het aanstaande gevecht. Bekijk de afleveringen hier.