1. Gewapende ‘opa’ uit Ermelo hoort 4 jaar cel eisen voor
overval op vishandel: ‘Hij is een beroepscrimineel’

  Gewapende ‘opa’ uit Ermelo hoort 4 jaar cel eisen voor overval op vishandel: ‘Hij is een beroepscri­mi­neel’

  Tegen de verdachte van een uiterst brutale gewapende overval op visgroothandel Koelewijn in Bunschoten uit 2015 is maandag een gevangenisstraf geëist van vier jaar. De man droeg tijdens de roof een pruik en een carnavalsmasker, maar verraadde zich volgens de openbaar aanklager door zijn aparte loopje en een handicap aan zijn linkerhand. De mededader werd nooit achterhaald.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

 1. Schuurtjes in prefabwijkje met Slokkerwoningen in Ermelo dreigen uiteen te spatten
  PREMIUM
  Video

  Schuurtjes in prefabwijk­je met Slokkerwo­nin­gen in Ermelo dreigen uiteen te spatten

  Niet alleen 24 prefab Slokkerwoningen in Ermelo blijken danige gebreken te hebben, ook met de schuurtjes in de achtertuin is van alles mis. De bergingen mogen voorlopig niet meer gebruikt worden, heeft woningstichting UWOON deze week verordonneerd. UWOON laat de schuurtjes door een bouwkundig inspecteur onderzoeken, terwijl de huizen door een extern bouwkundig bureau onder de loep worden genomen.
 2. ‘Straatrace’ blijkt spectaculaire reconstructie van politie in Epe te zijn
  PREMIUM
  video

  ‘Straatrace’ blijkt spectacu­lai­re reconstruc­tie van politie in Epe te zijn

  Na een zware aanrijding bij de brandweerkazerne van Epe heeft de politie zaterdagnacht spectaculaire remproeven uitgevoerd. Bij de reconstructie racete een van de betrokken auto’s, een zwarte BMW, opnieuw en keihard een aantal keren door de straat om met gierende, rokende banden voor de kazerne tot stilstand te komen. De herrie van de reconstructie was zo groot dat gealarmeerde buren dachten aan een straatrace daarom noodnummer 1-1-2 wilden bellen.
 1. Alle buurtbussen van BuurtRRReis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfilter
  PREMIUM

  Alle buurtbus­sen van BuurtRR­Reis gaan weer rijden, nu wél corona-proof: spatscherm, extra ventilator en luchtfil­ter

  De aanpassingen zijn gebeurd op advies van TNO. Het onderzoeksinstituut adviseerde eerder de montage van een kuchscherm voorin de bus, om ze de chauffeur te beschermen tegen visusdeeltjes van passagiers. En omgekeerd. Dat spatscherm moet dan wel geregeld worden schoongemaakt. Daarnaast adviseerde TNO een extra dakventilator en een HEPA-luchtfilter, die vergelijkbaar is met filters in ambulances en vliegtuigen.