Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest. © Gemeente Epe

144.630 euro wachtgeld voor 3 maanden werk... Eper wethouder stapt op lucratief moment op

De afgelopen weekeinde opgestapte Eper wethouder Michiel Wiersinga heeft zijn ontslag op een lucratief moment aangeboden. Voor de korte tijd dat hij deel uitmaakte van het plaatselijke college van B en W is de gemeente hem - bovenop het salaris dat hij kreeg - 144.630 euro wachtgeld verschuldigd. Was hij tien dagen eerder vertrokken, dan had dit de gemeente ruim 100.000 euro bespaard.  

52 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ondanks bedenkingen over zijn benoeming wordt Wiersinga toch wethouder. Welke Don Ouichot komt er nog na Robert Scholten en Michel Wiersinga, die ons als burgers van de gemeente Epe nog meer aan wachtgeldregeling gaat kosten. Een schandelijke vertoning als je hier oneigenlijk gebruik van maakt. Ik zou een wethouder van een andere fractie doen en niet van de Nieuwe.Lijn. Ko de Putter
 • Ronald Uiterweerd

  2 maanden geleden
  Gij zult niet stelen. De overheid duld geen concurrentie.
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Nou, deze Wiersinga zal wel heel erg trots zijn op wat hij tot nu toe heeft bereikt. Als ik inwoner was van Epe dan ik voor mijn gezin 4x € 4,35 bij de man persoonlijk opgehaald. Wat een vieze profiteur zeg!
 • G.J. Eshuis

  2 maanden geleden
  Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft deze partij tenminste twee ervaren wethouders in de aanbieding. Om beurten 100 dagen wethouder zijn en dan met moeilijk te controleren gezondheidsklachten opstappen! Wie volgt?
 • Will Gelsing

  2 maanden geleden
  Dit wordt de nieuwe lijn!!

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe