Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Wiersinga bood zaterdag zijn ontslag aan in Epe, na net iets meer dan drie maanden wethouder te zijn geweest. © Gemeente Epe

144.630 euro wachtgeld voor 3 maanden werk... Eper wethouder stapt op lucratief moment op

De afgelopen weekeinde opgestapte Eper wethouder Michiel Wiersinga heeft zijn ontslag op een lucratief moment aangeboden. Voor de korte tijd dat hij deel uitmaakte van het plaatselijke college van B en W is de gemeente hem - bovenop het salaris dat hij kreeg - 144.630 euro wachtgeld verschuldigd. Was hij tien dagen eerder vertrokken, dan had dit de gemeente ruim 100.000 euro bespaard.  

51 reacties

 • de Putter

  2 jaar geleden
  Ondanks bedenkingen over zijn benoeming wordt Wiersinga toch wethouder. Welke Don Ouichot komt er nog na Robert Scholten en Michel Wiersinga, die ons als burgers van de gemeente Epe nog meer aan wachtgeldregeling gaat kosten. Een schandelijke vertoning als je hier oneigenlijk gebruik van maakt. Ik zou een wethouder van een andere fractie doen en niet van de Nieuwe.Lijn. Ko de Putter
 • Ronald Uiterweerd

  2 jaar geleden
  Gij zult niet stelen. De overheid duld geen concurrentie.
 • G.J. Eshuis

  2 jaar geleden
  Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft deze partij tenminste twee ervaren wethouders in de aanbieding. Om beurten 100 dagen wethouder zijn en dan met moeilijk te controleren gezondheidsklachten opstappen! Wie volgt?
 • Will Gelsing

  2 jaar geleden
  Dit wordt de nieuwe lijn!!
 • D Westerveld

  2 jaar geleden
  Gelegaliseerde diefstal is toegestaan, dus staat de ex wethouder in zijn recht. Gezondheid is belangrijk en meestal wordt als je door gezondheidsredenen stopt met werken, wordt je daar doorgaans niet beter van, maar het kan dus wel, blijkt nu. Om weer gezond te worden, heeft de ex wethouder zich in een ieder geval, financiële ruimte verschaft. Als hij het voor zich zelf moreel kan verantwoorden en hij voelt zich daar veel beter bij ,het zij hem gegund.