Volledig scherm
PREMIUM
Hierden - Gera van de Berg schreef een boekje 'Op Orde'. Foto orde in de keukenlaatjes. © Bram van de Biezen

5 tips voor een opgeruimd huis van een moeder van 5 kinderen die nooit hoeft op te ruimen

Het nieuwe jaar is voor veel mensen een moment om het huis eens goed aan kant te krijgen. Gera van den Berg uit Hierden schreef het boek ‘Op Orde!’ met tips en valkuilen voor de beginnende opruimer. Hier komen er vast vijf.

Tip 1: Begin met kleine projecten

Mensen hebben als ze beginnen met opruimen of minimaliseren de neiging om gelijk het grootste struikelblok aan te pakken, bijvoorbeeld de bomvolle zolder. Het is beter om met kleine projecten te beginnen die je ook snel kunt afronden. Neem bijvoorbeeld de keukenla. Kieper hem leeg op tafel en beoordeel als taxateur wat je wil houden en wat je vaak gebruikt en wat je weg kunt doen. Spullen kunnen onderverdeeld worden in vijf groepen: houden; houden op een andere plek; weggeven of verkopen; repareren of hergebruiken; weggooien.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.
  2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe