A28 richting Zwolle weer open na ernstig ongeval bij Wezep

UpdateVanwege een ongeval waar meerdere voertuigen bij waren betrokken, is de A28 tussen Amersfoort en Zwolle bijna een uur volledig afgesloten geweest. Inmiddels zijn beide rijbanen weer opengesteld.

Het ongeluk gebeurde op het stuk snelweg tussen 't Harde en Wezep, in de richting van Zwolle. De bestuurder van een bedrijfswagen verloor de macht over het stuur en belandde in de berm. Toen hij probeerde terug te keren naar de rijbaan, sloeg het voertuig over de kop. Eenmaal tot stilstand gekomen, botste een auto op de bestelwagen. De lading planken op de aanhanger belandde hierdoor op het wegdek.

De bestuurder van de bestelwagen is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bijrijder, die lag te slapen toen het ongeluk gebeurde, kwam met de schrik vrij en hield er slechts wat schaafwonden aan over.

Blokkade

Opvallend was verder dat de hulpdiensten moeite hadden de plek van het ongeval te bereiken omdat de weg werd geblokkeerd door meerdere vrachtwagens. Die hielden zelfs de vluchtstrook bezet. Met de nodige moeite kon de brandweer de blokkade uiteindelijk passeren. 

Iets voor 15.30 uur had de ontstane file een lengte van ongeveer twaalf kilometer, aldus de ANWB. De vertraging loopt op tot 60 minuten. 

Volledig scherm
De A28 richting Zwolle was bijna een uur afgesloten voor alle verkeer. © Stefan Verkerk

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe