Joop, Gea, Helma en Ad Bos alarmeerden de hulpdiensten toen ze bij het opzetten van de tent vlammen uit het dak van de stal zagen: ‘Maar we zijn geen helden hoor’.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop, Gea, Helma en Ad Bos alarmeerden de hulpdiensten toen ze bij het opzetten van de tent vlammen uit het dak van de stal zagen: ‘Maar we zijn geen helden hoor’. © Ruben Schipper

Aangeslagen stalhouder prijst inzet van campinggasten bij grote brand in Elspeet: ‘Dankzij snel handelen meeste kalfjes gered’

Bij een grote stalbrand aan de Oude Hof in Elspeet zijn dinsdag 220 kalveren omgekomen. Maar dankzij de inzet van campinggasten en brandweer zijn 360 kalfjes gered. De aangeslagen eigenaar Peter Bruins prijst het snelle handelen: ‘De mensen hebben zo goed geholpen, de meeste kalfjes hebben het dankzij hen overleefd’.

  1. Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’
    PREMIUM
    20

    Elf boeren vol berouw voor de rechter: ‘Dit hadden we nooit moeten doen, dat is duidelijk’

    Politieauto’s werden vernield, blokkades doorbroken. Agenten moesten zich terugtrekken voor hun eigen veiligheid. Vrijdag stonden elf boeren voor de rechter na rellen bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal, eind juni in Hierden. Ze werden verdacht van vernieling en openlijk geweld. De officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. De rechter legde één maand en 100 uur werkstraf op.