Verpauperde vakantieparken, zoals Good Stay aan de Staverhul in Uddel, moeten binnen enkele jaren tot het verleden behoren. Althans, dat is het streven van elf Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpauperde vakantieparken, zoals Good Stay aan de Staverhul in Uddel, moeten binnen enkele jaren tot het verleden behoren. Althans, dat is het streven van elf Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland. © Kevin Hagens

Aanpak Veluwse vakantieparken gaat cruciale fase in: ‘parkeigenaren moeten keuze maken’

Het uur van de waarheid nadert voor de circa 500 vakantieparken op de Veluwe. Parkeigenaren en VVE’s moeten de komende jaren  een keuze maken: of ze houden zich voortaan netjes aan de regels of ze krijgen fikse boetes aan de broek. Meer smaken zijn er niet.

De aanpak van vakantieparken in elf Veluwse gemeenten gaat een beslissende fase in. De afgelopen jaren zijn alle parken tegen het licht gehouden en is er contact gelegd met de eigenaren. Maar nu moeten daadwerkelijk spijkers met koppen worden geslagen. Daarbij staan één uitgangspunt centraal: vakantieparken zijn uitsluitend bedoeld voor recreatie. De tijd dat het permanent bewonen van recreatiewoningen oogluikend werd toegestaan, is straks dus definitief voorbij.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe