Er kan sinds een week worden getest in Elspeet, het dorp heeft te maken met een corona-uitbraak.
Volledig scherm
PREMIUM
Er kan sinds een week worden getest in Elspeet, het dorp heeft te maken met een corona-uitbraak. © Henri van der Beek

Aantal besmettingen in brandhaard Elspeet blijft hoog: ‘Er sterven nog steeds mensen’

Elspeet is al wekenlang coronabrandhaard. Nog steeds worden mensen ziek en overlijden aan corona. Reden voor de GGD er een testlocatie te bouwen. ,,Vaccineren is niet verplicht, maar laat je bij klachten in ieder geval testen.”

16 reacties

 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Ga, bij gezondheid, de griepprik halen. Doe ik al meer dan 25 jaar. Nog nooit ziek van geworden. Ook het griepvirus muteert en kost levens. Alleen niet zoveel als Covid. Dus ik denk dat we over niet al te lange tijd ook een jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen Covid krijgen. Als zo'n oproep komt zal ik zeker gaan.
 • Harry Krijgsman

  1 jaar geleden
  Hoe leg ik uit dat uit aan de familie al die mensen die overleden zijn aan corona. Hoe leg ik het uit dat er op 1 afdeling van de 18 mensen er 12 overleden aan corona. Hoe leg ik het uit aan al het verzorgende personeel dat werkt in de zorg. Dat je vrouw thuis komt en zegt weer is er een persoon overleden waar wij het niet van verwachte. Gelukkig heb ik mij vrouw nog die erg ziek is geweest, maar toch elke dag weer gaat om mensen te verzorgen.
 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  Is dat zo Wilfred? Kun je dat ook onderbouwen? Ontstaan de maatregelen middels een natuurlijk proces? Al eens een debat hierover gekeken? Is het metaforisch gezien zo dat je een paraplu moet meenemen, omdat het regent of moet je een paraplu meenemen omdat er iemand steeds een bak water over je heen gooit? Overigens... toevallig de sterftecijfers (RIVM) per week van dit jaar al eens vergeleken met die van vorig jaar?
 • Joshua Meer

  1 jaar geleden
  @groen geluk dit is gebaseerd op de rapportage die ik elke dag zie @ Wilfred vruggink ik neem niks aan van Facebook want ik heb geen Facebook maar deze info die jij onzin noemt komt van mijn collega’s ik ben namelijk werkzaam bij het RIVM….
 • Monique Romkes

  1 jaar geleden
  Wat een onzin. Mensen die dit zomaar geloven moeten eerst maar eens de cijfers bekijken op het dashboard. Dit zijn verhalen om mensen tegen elkaar op te zetten. Neem toch niet alles zomaar aan en doe het onderzoek dat deze journalist had moeten doen.
 1. Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’
  PREMIUM
  1943 - 2022

  Niek de Jong was het historisch geweten van Harderwijk: ‘We hebben zoveel om trots op te zijn, daar moeten we voor strijden’

  Dat de geschiedenis van Harderwijk de afgelopen halve eeuw – soms ook letterlijk – overeind is gebleven, is voor een niet gering deel te danken aan Niek de Jong. Gegrondvest op en geïnspireerd door zijn eigenzinnigheid en vasthoudendheid zijn stukjes historie ontrafeld, stadsmuren gevonden, monumenten gespaard en initiatieven ontplooid.