Het Dolfinarium maakte eind april dat twee walrussen, acht tuimelaardolfijnen en twee Californische zeeleeuwen naar een park in China verhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dolfinarium maakte eind april dat twee walrussen, acht tuimelaardolfijnen en twee Californische zeeleeuwen naar een park in China verhuizen. © Ruben Schipper Fotografie

Actiegroepen vrezen stiekeme verhuizing van Dolfinarium-dolfijnen naar China

Dierenrechtenorganisaties zijn bang dat het Dolfinarium in Harderwijk twaalf zeezoogdieren naar China exporteert, zonder dat de rechter zich daarover uit heeft kunnen spreken. ,,Dat is onaanvaardbaar’’, zegt Karen Soeters van House of Animals. ,,Onze vrees is dat de dieren straks diep in de nacht, in het geniep, op transport worden gezet.”

2 reacties

  • Berjan Visch

    2 maanden geleden
    Deze actiegroepen zorgen er zelf voor dat het dolfinarium overgaat tot export van dieren die het hier relatief 'goed' hebben. Dus export mag niet, terug de natuur in kan ook niet. Wat willen jullie dan? Hoop geroeptoeter en geen oplossingen.
  • M.G. Blom

    2 maanden geleden
    Dat kunnen die actiegroepen zichzelf verwijten met hun geroeptoeter en gedram. Het dolfinarium is door hen in het nauw gedreven en zoals bekend maakt een kat in het nauw rare sprongen. Had nou die dolfijnen maar laten springen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe